Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GESPUIS HOLIERHOEK VLAARDINGEN OP AGENDA GEMEENTERAAD

VLAARDINGEN- De aanhoudende criminaliteit bij winkelcentrum Holierhoek staat donderdagavond op de agenda van de Vlaardingse gemeenteraad. De fractie Boers (fB) wens de situatie te bespreken tijdens het vragenhalfuur.

De fB stelt vast dat in de Holierhoek al meer dan 10 jaar gespuis rondhangt. Ron Boers (fb): ‘Dat auto’s in brand steekt of leegrooft, vrouwen bedreigt en intimideert, met messen loopt te steken en agenten bedreigt, om maar eens een paar dingetjes te noemen. Al meer dan zes jaar vraag ik hier vanuit de raad aandacht voor, maar er is werkelijk helemaal niets verbeterd aan de situatie. Bewoners en ondernemers zijn bang en hebben er geen leven meer. Gemeente en politie laten het wijkje volledig in de steek.’

Fractievoorzitter Boers wil donderdag weten wie in het college, of in de gemeenteraad, de zorgen van bewoners en ondernemers na tien jaar kan wegnemen.

Momenteel zoekt de politie nog altijd naar de bestuurder van een zwarte Volkswagen Golf en de auto zelf, in verband met de mishandeling van en 51-jarige man bij de Holierhoek. In deze zaak zijn al een 49-jarige verdachte uit Schiedam en zijn 16-jarige zoon aangehouden, maar de politie is nog op zoek naar de bestuurder van de auto (Weet u meer? Bel de opsporingstiplijn 0800-6070).

Op 5 december 2018 liet burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) al weten dat er geen geld beschikbaar is voor het verbeteren van de veiligheid van de Holierhoek. Dit naar aanleiding van eerdere vragen van het CDA. Wel kreeg de partij toen te horen dat er plannen zouden bestaan voor de aanpak van de buitenruimte van de Holierhoek. De plannen zouden de daarop volgende tijd nader worden uitgewerkt, waarin ruimtelijke en fysieke zaken de boventoon moeten voeren, om het winkelcentrum een ander aanzien te geven.

In mei 2017 is al eens een tijdelijke camera geplaatst nabij het winkelcentrum. In de periode voorafgaand aan de plaatsing waren er tientallen meldingen van jeugdoverlast geregistreerd bij de politie. Alle meldingen waren terug te voeren op de Holierhoek en de omliggende straten. Speciaal voor de Holierhoek en Holy -Zuid is door de politie een extra agent vrijgemaakt voor de aanpak van de jeugdoverlast. De aanpak van de jeugdoverlast is een gezamenlijke taak van de politie, Toezicht en Handhaving en het jongerenwerk.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GESPUIS HOLIERHOEK VLAARDINGEN OP AGENDA GEMEENTERAAD

  1. Dat het 10 jaar moet duren voordat ze eindelijk eens wakker worden . En trouwens als dit probleem aangepakt wordt , verplaatst het zich gewoon weer naar een andere wijk …………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *