Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GESLOTEN GLASFABRIEK SCHIEDAM AANZET TOT VERVOER OVER WATER

SCHIEDAM- De sluiting van de glasfabriek in Schiedam zorgt mogelijk voor meer verkeersbewegingen vanwege aan- en afvoer van flessen bij de distilleerderijen. Vervoer over water zou daarop het antwoord kunnen zijn. Dat betoogt de fractie van de CU-SGP in Schiedam. Wethouder Fahid Minhas (VVD) ziet daarin vooral aan een rol voor het Schiedamse zeehavengebied.

De wethouder meldt dat het aantal verkeersbewegingen juist flink is afgenomen vanwege het vertrek van de glasfabriek. Hij noemt dat positief voor de ontwikkelingen van het hele gebied. Minhas: “Natuurlijk kijken we naar vervoer over water. We hebben de Wilhelminahaven. De Wiltonhaven. Die zijn buitengewoon goed bereikbaar per water, dus we kijken ook naar de ontwikkeling op dat gebied. Om bedrijven mogelijk te faciliteren. Om hun ontsluiting via het water te regelen.”

Ideeën voor flessenvervoer over water zijn niet nieuw. HDK architecten kwam in 2012 al met plannen voor een miljoeneninvestering in de toenmalige sChiedamse glasfabriek aan de Buitenhavenweg. Het ging daarbij om de aankoop van naastgelegen panden, de bouw van een parkeergarage met vier lagen. En een logistieke route op het binnenterrein om de eindproducten over het water te gaan verschepen.

In 2017 besloot Owens Illinois (O-I), als eigenaar van de Schiedamse glasfabriek, om de productie van (bier)flessen te verplaatsen naar het Poolse Jaroslaw en enkele vestigingen in Duitsland.  Op 22 augustus van dat jaar werd de laatste oven van de fabriek in Schiedam uitgezet door de Amerikaanse multinational.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *