Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEMEENTERAAD VLAARDINGEN ZAL VASTLOPEN OP 100-MILJOEN’

VLAARDINGEN- De gemeenteraad van Vlaardingen zal eerdaags hopeloos vastlopen op een aantal zware dossiers en de benodigde investeringen van circa 100-miljoen euro. Oorzaak is het werken met een Raadsprogramma, waarin hier op geen enkele manier in wordt voorzien. Dat stelt onderzoeker Hans Anderson. Hij heeft een Bestuurskrachtonderzoek uitgevoerd op verzoek van de burgemeester. De resultaten van het onderzoek worden nu stukje bij beetje gepresenteerd.

Onderzoeker Anderson voorziet grote problemen bij vijf zware dossiers. Het gaat om:

-Het integraal huisvestingsplan
-Reconstructie van de Marathonweg
-Reconstructie van de binnenstad
-Onderhoudsprogramma en verduurzaming van onderwijsgebouwen
– Het mobiliteitsplan (dat plan is al aangenomen, maar bij de uitvoering zullen alsnog allerlei politieke keuzes gemaakt moeten worden om geld te gaan investeren).

Ook het ontbreken van een meerderheidscollege vormt een probleem, na het opstappen van Arnout Hoekstra (SP) als wethouder. Anderson dringt er bij de volksvertegenwoordiging op aan om een verkenning te starten naar een meerderheidscollege.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *