RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTERAAD VLAARDINGEN WIL UW GELD NIET STORTEN OP GIRO555

VLAARDINGEN- Een ruime raadsmeerderheid in Vlaardingen wil niet dat de gemeente voor elke inwoner 1 euro stort op Giro555, voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De gemeenteraad vindt dat dit geen taak is van de gemeente. Wel is het stadsbestuur gevraagd inwoners op te roepen zelf eventueel te geven.

In de buurgemeenten Schiedam en Maassluis hebben burgemeester en wethouders, zonder ruggespraak (en zeggenschap) van de gemeenteraad, zelfstandig besloten tot het storten van tienduizenden euro’s op de rekening van het Rode Kruis.

Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) heeft, na de stemming over twee daarvoor bedoelde moties, de raadsvergadering op plechtstatige toon afgesloten, waar de sprekers van de diverse fracties de zaken uitsluitend zakelijk hebben afgewogen en besproken.

7 reacties op “GEMEENTERAAD VLAARDINGEN WIL UW GELD NIET STORTEN OP GIRO555

  1. Het Rode Kruis is een van de grootste strijkstokkenclubs. En een stelletje oorloghitsers, met hun actie voor de Oekraïne. ?

  2. Ongelofelijk dat jullie zo reageren. Ook de gemeente Vlaardingen moet zich schamen voor zo.n domme beslissing. Kan het echt niet geloven dat men hier zo min over denkt.

    1. Hans, nog nooit heeft Turkije of Syrië (trouwens ook Oekraïne die we tot vorig jaar níet in de EU wilden) welk land dan ook ergens mee geholpen. Niet met vluchtelingen, niet met rampen of hongersnood. En nu accepteren ze zelf wél hulp?

    2. Wat is het probleem. De gemeente krijgt geld voor de eigen bewoners, niet voor die van Turkije ? Wie wil geven mag zoveel storten als maar kan. Heel veel succes ?

  3. Geld in Vlaardingen raakt op door de vele steun aan vluchtelingen uit de Okraine, een uit de hand gelopen hobby van de burgervader van Vlaardingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.