RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTERAAD VLAARDINGEN WIL GEEN BEGROTINGSSCAN

VLAARDINGEN- Een raadsmeerderheid is tegen een begrotingsscan voor Vlaardingen. Bij de begrotingsproblemen op de Jeugdzorg wordt al jaren gepleit om preventief te handelen. Met een begrotingsscan wordt door de Provincie een tool in de schoot geworpen van de Vlaardingse politiek, maar de coalitiepartijen willen er niet aan, terwijl dit instrument de raad helpt om een gedegen financiële afweging te maken op basis van actuele en accurate informatie, zo klinkt het vanuit de oppositie.

Bij gemeenten die onder preventief toezicht staan is het gebruikelijk dat de Provincie een begrotingsscan uitvoert. Onderdeel van een dergelijke scan is een meetpunt waarin de inkomsten en uitgaven per onderdeel worden vergeleken met enkele vergelijkbare gemeenten.

De gemeente Vlaardingen staat per 1 januari 2021 niet meer onder financieel preventief toezicht van de Provincie Zuid-Holland. De Provincie heeft het preventief toezicht opgeheven, omdat de financiële vooruitzichten van de gemeente zijn verbeterd dankzij het ombuigingspakket dat de raad op 12 november heeft vastgesteld. Ondanks de opheffing van het preventieve toezicht blijft de financiële situatie van de gemeente zorgelijk. Daarom waarschuwt de Provincie de gemeente om het Herstelplan en de ombuigingsvoorstellen volledig te realiseren en waakzaam te blijven bij het aangaan van nieuwe verplichtingen.

Elk jaar beoordeelt de Provincie of de begroting van een gemeente aanleiding geeft om de gemeente onder preventief toezicht te stellen. Dat doen zij als de begroting een tekort laat zien. Pas als de gemeente een reëel en structureel positief resultaat laat zien in de begroting, wordt het preventief toezicht opgeheven. Alhoewel de gemeente Vlaardingen in 2021 nog altijd een begrotingstekort heeft, laat de meerjarenraming in de jaren daarna een structureel sluitende begroting zien. Dat vooruitzicht biedt de Provincie genoeg vertrouwen om de gemeente Vlaardingen niet meer onder preventief toezicht te stellen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “GEMEENTERAAD VLAARDINGEN WIL GEEN BEGROTINGSSCAN

  1. Kan beter wel onder toezicht van provincie blijven staan.
    Kijk maar naar dat onzinnige pasje,s systeem voor die ondergrondse containers.
    Ondanks veel waarschuwingen dat het niet werkt is het toch ingevoerd.
    700.000 euro weggegooid geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.