Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTERAAD VLAARDINGEN NOG NIET GEÏNFORMEERD OVER BETONROT

VLAARDINGEN- Het is voor de Vlaardingse politiek onduidelijk hoe het nu verder moet met de flats aan de Zwaluwen- en Fazantlaan in Vlaardingen-Holy. Ondanks een toezegging van de burgemeester om de gemeenteraad voor 20 juli te informeren over de betonrot bij de galerijen van de flatgebouwen. Wel is er afgelopen donderdag een gesprek geweest op het stadhuis tussen de bewonersvertegenwoordigers en wethouder Ivana Somers (Leefbaar), maar een woordvoerder op het stadhuis is niet in staat meer duidelijk te maken over de inhoud van dat gesprek.

Ben Trooster van Beter voor Vlaardingen (BvV) heeft tijdens de Algemene beschouwingen vragen gesteld over de flats met betonrot. Hij geeft het gemeentebestuur nog tot eind deze week om met de antwoorden te komen.

Op de eigen site van de bewonersvertegenwoordigers valt te lezen: ‘Wij hebben duidelijk gemaakt dat er gezien de voorgaande overlastsituatie waarin de galerijen verkeren (stukken beton vallen eruit) er maar één oplossing voorhanden is, namelijk die van de Firma Vogel. Bij deze methode word niet gehakt/gezaagd/gefreesd of met grote klopboren gewerkt (wat het risico op vallend puin verminderd). Ook is het zo dat bij de methode van de firma Vogel de galerijen geheel toegankelijk blijven (zeker zeer prettig op de galerijen waar de doorgang al beperkt is door stempels). Ook kan men niet aan de afwerking beginnen voordat de galerijen versterkt zijn, werken onder steigerdelen (het hout onder de stempels) gaat nu eenmaal niet lukken. Tevens zou het gedeeltelijk afhaken van de galerijen inhouden, dat men nadien aan de randen (buitenzijde) nogmaals zou moeten bewerken, geen optie dus gezien de dubbele overlast die dit met zich meebrengt.’

De flats zijn eigendom van corporatie Waterweg Wonen. Een unanieme gemeenteraad heeft de wethouder in juni al met klem opgeroepen in gesprek te gaan met de corporatie. De gemeenteraad wil dat het stadsbestuur druk uitoefent bij de verhuurder om de flats met spoed naar een leefbare staat te brengen en passende compensatie te organiseren voor de getroffen huurders.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GEMEENTERAAD VLAARDINGEN NOG NIET GEÏNFORMEERD OVER BETONROT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *