WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTERAAD SCHIEDAM STEUNT NEE TEGEN DERDE ISLAMSCHOOL

SCHIEDAM- Er is geen enkele steun vanuit de Schiedamse gemeenteraad voor het verzoek van Denk aan het stadsbestuur, om terug te komen op de zienswijze, tegen nog een islamitische basisschool in Schiedam, die onlangs is verzonden aan de minister van onderwijs. Een motie om de zienswijze aan te passen kon dinsdagavond op geen enkele steun rekenen van de andere fracties. Wethouder Patricia van Aaken (CDA) wijst Denk op de mogelijkheden voor uitbreiding binnen de huidige twee islamitische basisscholen in Schiedam. Van Aaken heeft richting het Ministerie van OCW aangegeven dat het onwenselijk is dat nog een islamitische basis- en middelbare school worden opgericht in Schiedam.

Denk vindt dat de zienswijze geen recht doet aan de vraag naar islamitisch onderwijs in Schiedam. De partij vindt ook dat de zienswijze van de gemeente onjuistheden bevat, tegenstrijdig is met eerder gedane uitspraken en onvoldoende rekening houdt met wensen en behoeften uit Schiedam. De wethouder bestrijdt dat.

Ook het verzoek van Denk om meer geld uit te trekken voor anti-discriminatiebeleid en een pleidooi voor hoofddoeken voor Boa’s kregen onvoldoende steun.

4 reacties op “GEMEENTERAAD SCHIEDAM STEUNT NEE TEGEN DERDE ISLAMSCHOOL

  1. Kunnen we Denk niewt opdoeken met al die rare ideeën? Er is meer te doen in het land dan het najagen van kalifaatidealen.

  2. Het opdoeken van de 5e colonne partij is een utopie. En bij sommige mensen worden de ballen op oudere leeftijd kleiner en verschrompelen op het laatst geheel.
    Zal hier ook wel gebeuren in de nabije toekomst.
    Zal wel weer een verkiezingsstrijd worden bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
    Zeker als er weer één of ander achterlijk idee uitgevoerd moet worden en de 5e colonne partij een doorslaggevende stem moet geven.

  3. Oooops… moslimkids blijken collectief afvallig te worden van seculier, wetenschappelijk gebaseerd onderwijs. O jee, DENK van de Internationale Moslim Broederschap: dat is ons hier ook al eens gebeurd! Met de christelijke en katholieke jongeren in de jaren ’50 en ’60. Die vielen hier toen ook om dezelfde reden massaal van hun geloof. En dat heeft echt een MEGA impact gehad op sociaal-cultureel gebied. Resoneert zelfs nu nog na in onze samenleving! Maar ach, weten jullie veel. In ieder geval. Die massale afvalligheid onder moslimjongeren is niet meer te stoppen. Accepteer dat. God is een ezel. En jullie missie is voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *