Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTERAAD SCHIEDAM GEINFORMEERD OVER CRIMINELE BEDRIJVEN

SCHIEDAM- Op 8 januari 2018 heeft de gemeente Schiedam een raadsinformatiebijeenkomst gepland over de aanpak van de criminaliteit op de bedrijventerreinen Spaanse Polder en ’s-Graveland . De gemeenten Schiedam en Rotterdam werken nauw samen om verborgen criminaliteit, ook wel bekend als ‘ondermijning’, op de bedrijventerreinen zichtbaar te maken. De komende jaren gaat deze gezamenlijke handhaving door Rotterdam en Schiedam en de revitalisatie van het gebied hand in hand.

Afgelopen vrijdag zijn op bedrijventerrein Spaanse Polder in Schiedam door de politie bij zevenentwintig opslagboxen benodigdheden aangetroffen voor de kweek van hennep en vermoedelijke harddrugs. Ook werden scanapparatuur gevonden en milieu-overtredingen geconstateerd. Op last van de aanwezige officier van justitie zijn deze spullen in beslag genomen en vernietigd. Bij een box werd beslag gelegd op de volledige inhoud, omdat er nog een flinke schuld (onder andere bij de belastingen) open stond.

Ook herbergde een box motoren en apparatuur die mogelijk gebruikt wordt om activiteiten van de politie te kunnen monitoren, en gebruiksaanwijzingen hoe je een auto kunt stelen. Verder werd nog een box ontdekt waar zoveel chemische middelen waren opgeslagen dat er sprake was van een fors milieudelict. Hiernaar is de milieudienst DCMR een onderzoek gestart.

Het is momenteel nog niet aan te geven met hoeveel procent de criminaliteit en georganiseerde misdaad is afgenomen door de gezamenlijke  aanpak van de bedrijventerreinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *