Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTERAAD MAASSLUIS EIST VERVANGING BOUWDORP

MAASSLUIS- Een unanieme Maassluise gemeenteraad eist een alternatief voor Bouwdorp en wil ook precies weten welke organisaties binnen Maassluis hier een rol in zouden kunnen spelen. Het gemeentebestuur moet daarom onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor activiteiten tijdens de grote vakantie voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Zeker nu er vanaf 2021 geen geld meer wordt uitgetrokken voor het evenement Bouwdorp.

De gemeenteraad vindt het onacceptabel dat er geen vervangende activiteiten zijn opgenomen in de plannen voor de komende jaren. Naar het oordeel van de raad draagt Bouwdorp bij aan de positieve integratie van kinderen. Volgens de volksvertegenwoordigers betekent de zomervakantie voor kinderen 6 weken geen school, maar niet alle gezinnen hebben de middelen om activiteiten te ondernemen.

Na 25 jaar valt het doek voor Bouwdorp Oost in Maassluis. Gelet op de kosten, ruim 16.000 euro, en het teruglopend aantal deelnemers stopt de gemeente met het financieren van het huttendorp.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *