Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTEADVOCAAT SCHIEDAM BIJ STRIJD SLOOPVERGUNNING STADSERF

SCHIEDAM- De eigen jurist van de gemeente Schiedam kan in eerste instantie worden ingezet bij een eventueel juridisch conflict rond de sloop van het Stadserfcomplex. Dat laten burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

Door tenminste één fractie in de raad wordt gevreesd voor rechtszaken bij eventueel verzet van de architect van het huidige Stadserfcomplex.

‘Voor zover een juridische procedure zal gaan omtrent de sloopvergunning zal de procedure gevoerd kunnen worden de gemeenteadvocaat in samenwerking met de betrokken afdelingen’, luidt het officiële antwoord. ‘Mocht het ramen van kosten als nog noodzakelijk blijken dan zal dit meegenomen kunnen worden in de uiteindelijke besluitvorming over de ontwikkeling die later dit jaar aan de raad zal worden voorgelegd.’

Vorig jaar werd duidelijk dat toen helemaal niemand binnen de gemeente Schiedam enig idee had welke mogelijkheden de architect van het Stadserftcomplex – inclusief de toren van het stadskantoor – heeft om aanpassingen of zelfs sloop tegen te gaan. Architect Hans Ruijssenaars (‘We weten niet of ‘ie nog leeft’) kan nog komen met een forse claim. Naast de architect spelen ook belangen van de Amerikaanse kunstenaar Matt Mullican. De Amerikaan is verantwoordelijk voor het kunstwerk op het plein, waarbij het plein onderdeel is van het object.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *