Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE VLAARDINGEN POSITIEF TEGENOVER CONTAINERWONINGEN

VLAARDINGEN- De Gemeente Vlaardingen heeft positief gereageerd op het principeverzoek voor plaatsing van driehonderdtwintig tijdelijke containerwoningen op het voormalige Unieleverterrein. Momenteel wordt een vergunning voorbereid en aangevraagd. Op basis van de vergunning kunnen de tijdelijke woningen maximaal 10 jaar blijven staan. Als de bouwplannen sneller gaan, gaan de containerwoningen eerder weg.

Het aanbieden van de tijdelijke woningen wordt gezien als één van de oplossingen voor het woningtekort. Het levert meer ‘doorstroming’ op de woningmarkt op en het biedt een snelle oplossing voor mensen met een acute woningbehoefte. De gemeente Vlaardingen heeft in dit kader een notitie ‘flexwonen’ opgesteld om tijdelijke woningen beter mogelijk te maken. Deze notitie gaat niet alleen over tijdelijke woningen op het voormalige Unileverterrein, maar geldt voor de hele gemeente. De geplande containerwoningen passen binnen deze notitie. De gemeente heeft daarom positief gereageerd op het principeverzoek.

De tijdelijke woningen zijn zelfstandige woonunits (studio’s); met een eigen keuken en badkamer. Er mag maximaal 1 huishouden van maximaal 2 personen wonen. Bedoeld voor: Studenten en jongeren tot 27 jaar; Vlaardingse starters op de arbeidsmarkt; Mensen met een acute woningbehoefte, bijvoorbeeld door een echtscheiding.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GEMEENTE VLAARDINGEN POSITIEF TEGENOVER CONTAINERWONINGEN

  1. Het is een schande van de gemeente om containerwoningen te plaatsen op het terrein van Unilever. Voor de mensen die een huis hebben gekocht in de Rivieren buurt, is het een verschrikkelijk vooruitzicht om in het midden te wonen van straks twee woongebieden waar de achterstand nu al voor genoeg ellende zorgt.
    Heb er geen woorden voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *