Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE VLAARDINGEN LOERT OP UITSTALLING WINKELIERS

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen heeft de accounthouder Economische Zaken op winkeliers afgestuurd, om bij de winkels te bekijken welke uitstalling momenteel buiten mag staan. Het is, wat de gemeente betreft, niet de bedoeling dat ondernemers nu meer uitstallen buiten zetten, ondanks de beperkte mogelijkheden om nog klanten in hun winkels te ontvangen. In de meeste gevallen is alleen de normale uitstalling toegestaan. Hier wordt vervolgens de gebruikelijke precariobelasting voor geheven.

De fractie Boers (fB) heeft begrepen dat  winkeliers in Vlaardingen een boete van duizenden euro’s riskeren wanneer ze artikelen voor hun panden opstellen. FB: ‘Ons bereikte het droevige bericht, via Adri Stam, dat handhavers langs de winkels komen en bevelen dat alles wat buiten staat om de winkel te presenteren naar binnen moet. Zo niet, volgt een boete van 4.000 euro!’

In een reactie wijst het stadsbestuur slechts op hun helpende hand richting alle ondernemers. Via onder meer nieuwsbrieven, sociale media en de gemeentelijke website zijn de ondernemers het afgelopen jaar gewezen op de landelijke steun- en herstelregelingen. Het opleggen van de boetes wordt niet betwist.

8 reacties op “GEMEENTE VLAARDINGEN LOERT OP UITSTALLING WINKELIERS

 1. Je moet wel heel laag gezonken zijn om voor een paar zilverlingen jezelf zo te verloochenen dat je tijdens de opgelegde corona terreur een middenstander te straffen alls deze wat uitstallingen buiten heeft staan, zelfs als een betaalde hoeveelheid is toegestaan.
  In het eerste gedeelte van het bericht staat:: “In de meeste gevallen is alleen de normale uitstalling toegestaan”. In het tweede gedeelte: “Ons bereikte het droevige bericht, via Adri Stam, dat handhavers langs de winkels komen en bevelen dat alles wat buiten staat om de winkel te presenteren naar binnen moet. Zo niet, volgt een boete van 4.000 euro!”. Dit bewijst wederom dat stadswachten totaal geen inlevingsvermogen hebben en blindelings uitvoeren wat hun wordt bevolen.Daarnaast geven ze een eigen invulling aan wat toegestaan is. Alles is zwart/wit bij deze lui.

 2. Ongelofelijk om zo met ondernemers om te gaan. Echt schaamteloos van de gemeente Vlaardingen. Snappen ze nu niet wat voor een moeilijke tijd is. Nog even wachten en dan staat alles leeg. Kijk eens naar het trieste beeld op het Liesveld. Op sterven na helemaal dood.

 3. Maar het is trouwens wel van de gekke dat iedereen 1,5 meter afstand moet houden maar de winkeliers wel van alles buiten zetten zodat er haast geen afstand kan worden gehouden. Dus lekker binnen laten staan die zooi

  1. Afstand houden in net zo’n onzin als het dragen van muilkorven en je laten injecteren met een middel dat je dna aantast (zodat je in het volgende griepseizoen extra vatbaar wordt voor het jaarlijkse griepvirus).

   Je laten bangmaken door de media (in opdracht van hun eigenaren en het World Economic Forum) voor de griep: dat is pas van de gekke. Dus doe die muilkorf van je smoel en toon ze je middelvinger met hun coronazwendelpraktijken.

   Het aantal vaccinatiedoden stijgt terwijl aan dat zogenaamde corona wereldwijd minder mensen sterven dan aan de griep. En nee, dat heeft niets met ‘de maatregelen’ te maken (dat er minder mensen steven). Kijk naar Zweden en Texas.

   STOP DE LOCKDOWN! OPEN DIE WINKELS!

  2. Drukte in winkelstraten?
   Dat is al een jaar niet meer mogelijk. Juist door de uitstallingen leeft het weer een beetje.

   Maar wel je boodschappen doen bij grootgrutters, met je partner en kinderen en met 20 m/v bij de kassa staan en in elkaars nek hijgen.

   Wel de kleine middenstanders terroriseren met achterlijke door een gevallen regering corona terreur wetjes.

   Geen afstand kunnen houden door het plaatsen van goederen? Zolang hoogbejaarden en andere zwakkeren van de samenleving met een tering gang over het Liesveld kunnen crossen met hun scootmobiel, valt de ruimte best mee. Zijn dezelfde lui waarvoor heel Nederland plat ligt door het vermeende coronavirus.98% heeft geen tot weinig last van de corona. Het is dus niet zo dat er niemand sterft aan corona maar niet meer dan aan een andere griep of mensen die nu niet geholpen of onderzocht worden aan andere kwalen.

   Laten de klagende zwakkeren lekker thuisblijven en via internet hun boodschappen doen, als ze hysterisch doen over afstand houden.
   Staan ze ook niet te hoesten zonder mondkapje bij de AH in ieders gezicht en nek. Velen gebruiken hun “ziekte” COPD als reden om geen (verplicht door een gevallen regering en nutteloos) mondkapje te dragen. COPD is een bewezen rokersziekte. Zijn dezelfde lui die schijt hadden en hebben aan mensen die niet roken, maar daardoor hebben de niet rokers wel longkanker gekregen door onvrijwillig meeroken.

   1. Martin, je hebt gelijk voor wat betreft de achterlijke maatregelen. Alleen dat van die rokers…

    Wat ik zie is dat ze overal met die muilkorf rondsjouwen. Korf op de bek en dan met shag of sigaret in de hand telkens die stiklap opzij doen voor weer een trekje. Ongelofelijk. Ze zijn als de dood voor het bij elkaar gefantaseerde killervirus maar vrezen geen moment het wezenlijke gevaar van longkanker of kortademigheid. En daar zijn de sterftecijfers echt procentueel. Niks achter de coma! Echt … de domheid van al die coronagelovigen is ongekend.

    Het mooiste moment is wanneer ze de zelfdenkende mens uitmaken voor wappies.

    1. I.d.d. Bep, jaarlijks sterven er 20.000 Nederlanders aan roken. Dat elk jaar.

     Als je nu de rokertjes apathisch ziet doen over mondkapjes krijg ik braakneigingen.
     Wel, Kapje op, kapje af, peuk erin, kapje op, kapje af, peuk erin, kapje op etcetera etcetera.
     In Nederland zijn er tot nu toe 20.000 mensen gestorven aan corona, volgens het cbs. Dat is nog geen 0.15% van de Nederlandse bevolking.
     Volgens mij zijn er meer gestorven.
     Maar niet AAN corona maar MET corona.
     Ook de mensen die niet geholpen zijn aan ernstige ziektes en zijn gestorven zijn slachtoffer van het “virus”. Vandaag zijn er weer ziekenhuizen die een patiënten stop instellen. Alleen met corona wordt je geholpen, verder mag je aan alles sterven.

     De overheid speelt een spelletje door de tabak duur te maken. Die willen helemaal niet dat mensen stoppen met roken.
     Er zijn gigantische bedragen mee gemoeid voor de schatkist. En de grote bazen van de medische industrie verdienen er ook veel aan. En de ziektekostenverzekering wordt vanzelf duurder.
     Zelf heb ik nooit gerookt. Weet wel uit ervaring dat lui die na jaren mij en anderen geterroriseerd hebben met hun gerook tijdens vergaderingen, restaurant bezoek, verjaardagen, vliegreizen et cetera, et cetera nu de hardste zeikers zijn over roken en corona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *