Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE VLAARDINGEN: ‘GEEN WONINGEN IN BROEKPOLDER’

VLAARDINGEN- Er liggen geen plannen klaar voor woningbouw in de Broekpolder. Dat laat de gemeente Vlaardingen met nadruk weten. Wel moet er gifgrond worden gesaneerd, maar niet door een grote kaalslag. De gemeente stelt: ‘De Broekpolder is een belangrijk gebied voor onze bewoners als recreatiegebied en voor de flora en fauna in onze stad. De Broekpolder blijft groen!’

Het hele gebied gaat niet in één keer op de schop, belooft de gemeente. Samen met de Federatie Broekpolder gaat de gemeente in gesprek met de Provincie en Staatsbosbeheer over een gefaseerde aanpak: stukje bij beetje.

De Broekpolder wacht niet eenzelfde lot als het Oeverbos,zo valt op te maken uit de verklaring van de gemeente.
De grond in de Broekpolder is vervuild met giftig havenslib. Het Klauterwoud en de Ruigte zijn jaren geleden al aangepakt. Daarbij is het gebied niet alleen gesaneerd, maar ook een stuk aantrekkelijker gemaakt. De rest van het gebied is nog niet gesaneerd. De Provincie wil nu graag afspraken maken over de sanering van ongeveer een derde (zo’n 100 hectare) van het gebied, het deel waar de verontreiniging het meeste effect heeft op de ecologie. Over die sanering wil de gemeente in gesprek met alle betrokken organisaties.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *