Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE SCHIEDAM ZOEKT JUNIOR CYBER AGENTS

SCHIEDAM- Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, zo ondervindt ook de gemeente Schiedam. Daarom zijn ze op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken.

Kinderen brengen veel van hun tijd online door. Ze spelen games, appen en zitten op social media. Allemaal voor de fun! Een mooi tijdverdrijf, al kent dit online leven ook een keerzijde. Als gemeente Schiedam hecht men daarom veel waarde aan de online veiligheid van kinderen. Hoe jonger zij kinderen weerbaar maken tegen cybercrime, hoe meer problemen men later kan voorkomen. Daarom werkt de gemeente sinds deze maand samen met Hackshield.

Hackshield is een game die kinderen tussen de 8 en de 12 jaar weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. HackShield ziet kinderen niet als potentieel slachtoffer, maar als helden. Door punten te verdienen, ontwikkelen kinderen zich tot Cyber Agents. Zo worden de kinderen zelf weerbaarder, maar minstens zo belangrijk: zij helpen ook hun ouders en opa’s en oma’s om zich te wapenen tegen gevaren op het internet. Tenslotte zijn de kinderen vaak al de expert op internet.

Kinderen kunnen het spel thuis zelf spelen of op school. Er zijn (gratis) lespakketten beschikbaar voor in de klas. Basisscholen zijn inmiddels benaderd met de vraag om dit spel in bestaande lessen of roosters te integreren.

Wil jij alles leren over hacken, datalekken en veilig internetten? Dan kan de gemeente jouw hulp goed gebruiken! Via HackShield word jij een Cyber Agent die online gevaar kan herkennen en voorkomen. Daardoor kun je ook jouw omgeving leren hoe ze online veilig kunnen blijven en als Cyber Agent van Schiedam beschermen. Samen zorgen we voor een veilige online wereld! De beste Cyber Agents uit onze stad worden op een later moment gehuldigd.

Bekijk de oproep van de burgemeester: Schiedam | HackShield Future Cyber Heroes (joinhackshield.nl)

Help jij om de gemeente te beschermen? Speel nu mee en word Cyber Agent van Schiedam! Je kunt HackShield online spelen op www.joinhackshield.nl of download de app voor smartphone en tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *