Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE SCHIEDAM WIL PANDEN HOOGSTRAAT KOPEN

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam wil voor in totaal 940.000 euro de panden aankopen van de Stichting Restauratie Hoogstraat. Het vastgoed zal daarna worden doorverkocht voor hetzelfde bedrag aan Stadsherstel Maassteden BV, ter versterking van hun vastgoedportefeuille. De gemeenteraad wordt nog in de gelegenheid gesteld om met wensen en bedenkingen te komen tegen het voornemen.

De Stichting Restauratie Hoogstraat Schiedam heeft aan wat eens de belangrijkste winkelstraat van Schiedam was, de Hoogstraat, een zestal panden aangekocht en opgeknapt. Het gaat onder meer om  de panden Hoogstraat 89 en 91 die inmiddels zijn gerestaureerd en in gebruik genomen door koffie- en theeschenkerij Zavor Coffee Experience.

Stadsherstel Maassteden BV houdt kantoor in Pand Paulus aan de Korte Haven in Schiedam. De organisatie ziet het als haar maatschappelijke taak om op duurzame wijze bij te dragen aan de leefbaarheid van de (binnen)steden door het restaureren, renoveren, realiseren en vervolgens exploiteren van panden met cultuurhistorische waarde.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *