RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEMEENTE SCHIEDAM WIL LADAGE IN DE KROON’

SCHIEDAM- ‘Bram Ladage moet naar gebouw de Kroon, het voormalige onderkomen van Hans Textiel, aan de Koemarkt in Schiedam. De stalen patatkraam moet de Koemarkt verlaten om plaats te maken voor de nieuwe ingang van de parkeergarage.’ Die conclusies trekt oppositiepartij Gemeente Belangen Schiedam (GBS) na bestudering van de plannen met de Koemarkt. Medewerkers van Ladage op de Koemarkt ontkennen alles, maar hun woorden staan haaks op die van de gemeente en de betreffende plannen.

Op de Facebookpagina van Bram Ladage Koemarkt valt te lezen: ‘In overleg met de gemeente, Rocco Ladage (eigenaar van het pand), is besloten dat wij blijven.’ Daar tegenover staat een woordvoerder van de gemeente: ‘Uitgangspunt is dat de ondernemers op termijn verhuizen naar vastgoed rondom het plein.’

Volgens fractievoorzitter Andreas Rose van GBS wijst alles in de richting van een verplichte verhuizing .”Kijk maar naar de tekeningen voor het gebied . Op dat pand van Hotel de Kroon staat horeca ingevuld”.

Het Ladageconcern zweeg de afgelopen dagen toen hen om een reactie werd gevraagd. Wel was een vertegenwoordiger van het bedrijf woensdagavond aanwezig bij de ondernemersavond in Zaal Beatrix. Daar werd gesproken over de plannen met de Koemarkt en omgeving. Daar was Ladage zeer stellig tegen Rose en de rest van de zaal. Gezegd zou zijn: ‘Ik ga niet weg’. “Maar ja, dat kan natuurlijk ook onderhandelingstactiek zijn. Het zijn ondernemers, dus als ze er beter van worden dan zullen ze het doen,” aldus Rose.

Rose zou het onverstandig vinden van Ladage om te verhuizen naar de overkant van de straat. “Dan zit je niet meer in de loop. Ook is ‘ie dan z’n terras kwijt. Niet doen dus. Die kiosk op de Koemarkt staat daar prima. Bram Ladage is een publiekstrekker. Mensen komen toch graag patat halen.”

Of de plannen met de herinrichting van de Koemarkt doorgaan is nog maar de vraag. Rose: “De gemeente zal met geld over de brug moeten komen om die parkeergarage te veranderen. Daar is financieel geen dekking voor. En als die parkeergarage blijft zitten ziet het plein er heel anders uit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *