WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE SCHIEDAM WAARSCHUWT NU OOK VOOR METRO VIJFSLUIZEN

SCHIEDAM- De volledige ontoegankelijkheid van metrostation Vijfsluizen, voor iedereen die is aangewezen op een roltrap of lift, wordt sinds gistermiddag ook gemeld op de website van de gemeente Schiedam. De gemeente verwijst voor meer informatie door naar de RET.

Metrostation Vijfsluizen is door de aanpak van het gelijknamige verkeersknooppunt sinds het Paasweekeinde onbereikbaar voor onder andere mindervaliden. Op borden in de hal verwijst de RET deze reizigers door naar station Troelstralaan. Hemelsbreed 2 kilometer verderop. Ook reizigers die hun fiets of kinderwagen meenemen in de metro kunnen het beste gebruik maken van metro Troelstralaan, adviseert de RET. Fietspad en trottoir naar ingang noord van metro Vijfsluizen zijn opgebroken. Bij ingang zuid ontbreekt het al jaren aan een lift en roltrap.

Metrostation Troelstralaan blijkt al sinds 2015 te worden genoemd als alternatief . Dit advies stamt nog uit de tijd dat de bouw van een extra lift werd aangekondigd voor de zuidkant van metro Vijfsluizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *