Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE SCHIEDAM VERLIEST VELE LICENTIES ICT

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam moet het hele applicatielandschap herzien door het stoppen van de samenwerking met Vlaardingen op het gebied van de Informatie- en Communicatietechnologie (ICT).

Vanwege de ontvlechting van de gedeelde ICT met Vlaardingen voldoet de gemeente Schiedam voor veel applicaties niet aan de geldende wet- en regelgeving. Zo heeft de gemeente niet voor alle applicaties de juiste licenties. Dit betekent dat zo snel mogelijk nieuwe licenties moeten worden aangeschaft en diverse ICT diensten wettelijk gezien moeten worden aanbesteed.

In het najaar zal Schiedam het ontvlechtingsplan en een notitie met strategische keuzes voor de komende 3 jaar vaststellen. Vervolgens wordt er een uitvoeringsprogramma uitgewerkt. Hierin worden ook de ingeschatte kosten beter uitgewerkt. Dit programma wordt in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd. In de Zomernota is voor ICT structureel 750.000 euro opgenomen.

De gemeente Vlaardingen heeft vorig jaar de samenwerking opgezegd met de gemeente Schiedam op het gebied van ICT. In 2017 haalde de gemeente Maassluis al de stekker uit de ICT-samenwerking met Vlaardingen en Schiedam. De gemeente Maassluis wilde de ICT-samenwerking niet versterken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *