Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEMEENTE SCHIEDAM DWONG SOBO TOT ONTSLAAN MEDEWERKER’

SCHIEDAM- Vanuit de gemeente is druk uitgeoefend op het bestuur van het Schiedams Overleg Bewoners Organisatie (SOBO) om een personeelslid te ontslaan. De druk was zelfs dusdanig dat het bestuur werd voorgehouden voor mogelijke fouten privé aansprakelijk gesteld te kunnen worden. Dat alles schrijft het bestuur van SOBO aan alle raadsleden. Bij het SOBO is men niet te spreken over deze manier van handelen. De overkoepelende bewonersorganisatie herinnert er aan dat wethouder Marcel Bregman (D66) heeft toegezegd dat alles netjes afgehandeld zou worden.

Bregman stopt de subsidie aan het SOBO per 1 april, omdat de organisatie de afgelopen jaren weinig vernieuwend zou zijn geweest. Dit ondanks de inzet van een verbetertraject.

Het SOBO gaat door als vrijwilligersorganisatie zonder subsidie. Dat hebben het bestuur en hun leden onlangs aangekondigd. Het pand van het SOBO aan de Singel 85 in Schiedam blijft ook na 1 april voorlopig geopend.

Er wordt samenwerking gezocht met andere organisaties en er liggen plannen voor uitbreiding. Achter de schermen wordt gewerkt aan een samenwerkingsverband met advocaten. De juristen zullen Schiedammers met meer dan alleen woongerelateerde problemen bijstaan.

De wethouder heeft al laten weten dat er geen nieuw platform komt waar huurders terecht kunnen voor hulp bij problemen met de huisbaas. De gemeente Schiedam gaat individuele huurders met problemen doorverwijzen via de eigen website naar de juiste instanties, maar tot nu toe ontbreekt deze informatie.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “‘GEMEENTE SCHIEDAM DWONG SOBO TOT ONTSLAAN MEDEWERKER’

  1. Je zou je diep moeten schamen om zo met personeel en vrijwilligers om te springen. Het is zeker van de zotte als blijkt dat de Vrijwilligers het keurig hebben gedaan maar de afvaardiging van de gemeente kennelijk kennis en ervaring mist over onderwerpen die zij zouden moeten beheersen gezien hun positie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *