RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE SCHIEDAM DONEERT 1 EURO PER INWONER AAN GIRO 555

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam (VVD, Denk, D66, PvdA en PS) leeft mee met alle getroffenen van de aardbeving in Turkije en Syrië. Veel inwoners van Schiedam hebben familie en vrienden in het getroffen gebied. Het bestuur deelt de zorgen en onzekerheid van de inwoners.

Daarom heeft het college van burgemeester en wethouder besloten dat het stadsbestuur 80.785 euro doneert aan Giro555 voor de slachtoffers van de aardbeving. Dit komt overeen met 1 euro per inwoner. De Samenwerkende Hulporganisaties, waaronder het Rode Kruis, hebben Giro555 geopend om de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen.

Het gemeentebestuur heeft ook haar medeleven overgebracht aan de besturen van de moskeeën in Schiedam en het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond. Aan laatstgenoemde bracht burgemeester Cor Lamers (CDA) dinsdagavond al een bezoek. Naar verwachting bezoekt hij deze week ook de twee Turkse moskeeën in Schiedam.

Geld op Giro 555 gaat niet altijd naar juiste organisaties, wist NRC-Handelsblad al te melden in 2014. In 2016 werd duidelijk dat slechts 10% van de op Giro 555 ingezamelde 25 miljoen euro voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal, is uitgegeven aan de wederopbouw. De meerderheid van de respondenten op De Stelling van de Dag in de Telegraaf vond het vorig jaar geen goed idee om geld te doneren voor de Oekraïne, omdat er wantrouwen is in hulpacties.

2 reacties op “GEMEENTE SCHIEDAM DONEERT 1 EURO PER INWONER AAN GIRO 555

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.