Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE ONTKENT MINDER GELD TEGEN SCHIEDAMSE RATTENPLAAG

SCHIEDAM- Er is vorig jaar meer inzet gepleegd op ongediertebestrijding. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Schiedam weten in een reactie op het bericht dat het er naar uitziet dat er minder geld is gegaan naar de bestrijding van de rattenplaag in Schiedam. Volgens de woordvoerder is dat niet juist. ‘Het voor ongediertebestrijding gereserveerde bedrag is vorig jaar opgebruikt. Daarnaast hebben we nog geld ingezet via andere taakvelden, zoals het snoeien van bosjes. Zaken dus die (soms indirect) meehelpen met het tegengaan van ongedierte’, aldus de zegsman op het stadskantoor. Het zou volgens de woordvoerder logischer zijn om de conclusie te trekken dat er juist meer geld is gegaan naar ongediertebestrijding. 

In de beantwoording van de vragen van raadslid Christien Bruggeman (AOV) laat het stadsbestuur weten dat de kosten in het kader van de Wet Geluidhinder, ongediertebestrijding, energieprogramma lager zijn dan geraamd. Volgens de woordvoerder gaat dit over veel meer dan ongediertebestrijding: ‘ Je kunt daaruit niet de conclusie trekken dat op alle onderdelen minder geld is uitgegeven.’

Over specifiek de ongediertebestrijding staat er letterlijk: ‘De ongediertebestrijding is geïntensiveerd. Daarnaast zijn preventieve maatregelen (gfe-containers, snoeiwerkzaamheden, voorlichting, handhaving) genomen ten laste van andere budgetten.’ De woordvoerder stelt dat er vorig jaar dus meer inzet is gepleegd op ongediertebestrijding.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GEMEENTE ONTKENT MINDER GELD TEGEN SCHIEDAMSE RATTENPLAAG

  1. Fijn, dat er extra GFT-bakken zijn bijgekomen. Fijn, dat er geld is uitgegeven aan voorlichting. Fijn dat er her en der borden staan met verboden watervogels te voeren. Echter, “Je kunt daaruit niet de conclusie trekken,dat….”, dit is belerend. Ik bepaal zelf wel welke conclusies ik trek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *