Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE ONTKENT GEHANNES MET MARTINUSSCHOOL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er is zorgvuldig gehandeld met de plannen voor de voormalige Martinusschool in Schiedam-Kethel, vindt het stadsbestuur. De fracties van OPS, LOS en de PvdA missen evengoed de mogelijkheid voor de gemeenteraad om nog te komen met wensen en bedenkingen. De drie oppositiepartijen spreken van ‘procedureel gehannes’.

De partijen krijgen van het stadsbestuur te horen dat de gemeenteraad al heeft ingestemd met de realisatie van seniorenwoningen aan de lepenlaan, bij het vaststellen van de Woonvisie. De school op nummer 47 was ook opgenomen in het MeerJarenHuisvestingsPlan (MJHP). De Martinusschool stond vermeld in de categorie verkoop op langere termijn, maar de gemeenteraad heeft nooit ingestemd met het MJHP, zo erkent het stadsbestuur.

De Historische Vereniging heeft burgemeester en wethouders vorige week opgeroepen om de Martinusschool aan te wijzen als gemeentelijk monument, maar in de Welstandsnota 2019 is bepaald dat de wijk Tuindorp Kethel niet als cultuurhistorisch kan worden gezien. Dit beleid is vastgesteld door de gemeenteraad op 28 mei 2019, constateren burgemeester en wethouders.

Het stadsbestuur wil binnenkort een ontwikkelaar aanwijzen (er zijn drie gegadigden) om een grondreserveringsovereenkomst te sluiten. Bedoeling is dat deze ontwikkelaar, samen met de gemeente en de omgeving, hun plannen met de locatie van de school gaan uitwerken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “GEMEENTE ONTKENT GEHANNES MET MARTINUSSCHOOL SCHIEDAM

  1. Welkom in Schiedam, waarschijnlijk was Kethel het laatste stukje Schiedam waar tot heden geen parkeer problemen zijn. De rest van Schiedam heeft die ellende al jaren. Zelfs in nieuwbouwwijken en in wijken waar nieuwe woningen komen en de straten worden heringericht wordt geen rekening gehouden met parkeren. Er worden zelfs parkeerplaatsen weggehaald. Maar ja……het geld voor de stadswachten moet ergens vandaan komen.

  2. Vooral (net als altijd) niet luisteren naar bewoners en diegenen die er nu inzitten.
    Vooral veel slopen om huizen te bouwen ook in het spaarzame groen zodat we er nog meer buitelanders en vluchtelingen in kunnen zetten en onze kinderen het nakijken hebben
    Hele wijken door dit beleid naar de klote geholpen.
    Kijk maar naar oost / west / groenoord / nieuwland en over tich jaar Harga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *