Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE NIET LANGER BANG VOOR SPECULANTEN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Er bestaat geen risico meer van prijsopdrijving door speculanten bij de panden in de Daltonstraat in Schiedam-Oost. De afgelopen jaren gold de wet op het voorkeursrecht voor de gemeente. Huizen in de Daltonstraat mochten alleen aan de gemeente worden verkocht.

De maatregel is ooit ingevoerd om alle even nummers in de Daltonstraat te verwerven voor sloop-nieuwbouw. Om opkoop door speculanten en daarmee prijsopdrijving te voorkomen is destijds de regel ingevoerd. Nu besloten is om de betreffende woningen niet te slopen, is prijsopdrijving door speculanten niet meer aan de orde. Immers, de gemeente is toch niet meer van plan om de huizen te verwerven. De eigenaren hoeven de woningen niet meer eerst verplicht te koop aan te bieden aan de gemeente, maar ze zijn nu vrij om – net als eenieder – te verkopen aan wie ze willen. Voor Oost gelden wel overige regels zoals een splitsingsvergunning.

De vijf gemeentelijke panden in het evenblok in de Daltonstraat in Schiedam-Oost worden begin 2020 verkocht als casco (klus)woning. De buitenkant wordt momenteel opgeknapt en de beneden- en bovenwoningen worden samengevoegd tot eengezinswoningen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *