Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEMEENTE MOET FIETSEN VERWIJDEREN BIJ WENNEKERPAND SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Het wordt tijd dat handhavers van de gemeente fietsen gaan weghalen op de stoep voor het Wennekerpand in Schiedam. De fractie van het AOV bepleit dat, omdat bij grote drukte er zoveel fietsen staan dat er geen ruimte is voor scootmobielgebruikers om te passeren. Bovendien staan er rekken voor het stallen van fietsen naast het cultuurgebouw. Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) erkent het probleem en ziet eveneens geen andere oplossing dan het verplaatsen van fietsen, maar over daadwerkelijk ingrijpen geen woord.

Christien Bruggeman (AOV): “Het AOV begrijpt dat er heel lastig te handhaven is op mensen die dertig fietsen aan één fietsnietje zetten, maar we kunnen ook niet tegen mensen met een scootmobiel zeggen, ga maar via de weg.” Ooijevaar: “Ik weet natuurlijk ook dat fietsgebruikers zich over het algemeen niet zo heel goed laten opvoeden, als het gaat om waar ze hun fiets neerzetten. En ik zou het moeten nagaan, maar ik twijfel of er überhaupt fietsnieten staan.”

Niet alleen fietsen zorgen voor overlast bij het Wennekerpand in de Vijgensteeg. Bij de fractie van LOS weet Andreas Rose ook nog een punt van ergernis. Rose: “Er zijn bijvoorbeeld ook veel kinderen die daar dansschool hebben. Die worden door hun ouders gebracht, met auto’s op de brug en bij het Wennekerpand, met knipperdende lichten aan, op het moment dat die kinderen naar buiten komen. Dus misschien kan er op dat moment ook eens gehandhaafd worden.”

Wanneer handhavers daadwerkelijk gaan ingrijpen bij het Wennekerpand is niet bekend. Er wordt door de wethouder geen enkele toezegging gedaan.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘GEMEENTE MOET FIETSEN VERWIJDEREN BIJ WENNEKERPAND SCHIEDAM’

    1. Dat lijkt mij ook, een oplossing zoeken. Met auto’s brengen is niet een goed idee, maar op de fiets komen wat voor het milieu een stuk beter is en voor de stad is dus ook geen goed idee( als ik het goed begrijp😳). Als je een gebouw omdoopt tot iets wat goed is voor de gemeenschap, gezondheid en socialisatie moet je niet gek op je neus kijken als daar dan mensen heengaan en met een vervoersmiddel komen. Wees blij dat mensen iets aan beweging etc. doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *