Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GELUIDSOVERLAST SCHIP WILTONHAVEN SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Het afgelopen weekend heeft de DCMR zevenendertig klachten ontvangen over geluidsoverlast veroorzaakt door het schip Vole au Vent aan de kade van Huisman in Schiedam-West.

Het schip ligt tot begin december bij het bedrijf in de Wiltonhaven. Op de facebookpagina van Huisman wordt aangegeven wat de werkzaamheden zullen zijn en wanneer het schip precies vertrekt.

De DCMR doet, in de periode dat het schip aan de kade ligt, geluidmetingen. Als deze geluidmetingen aantonen dat het geluid van de werkzaamheden door het bedrijf Huisman aan het schip over de geluidnormen uit de omgevingsvergunning van het bedrijf gaan, treedt de DCMR op tegen de geluidsoverlast.

Alle meldingen worden door de DCMR meldkamer doorgegeven aan de gemeente Schiedam en het bedrijf ter informatie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “GELUIDSOVERLAST SCHIP WILTONHAVEN SCHIEDAM-WEST

  1. Ik heb nav deze klachten een discussie gevoerd open Nextdoor. Ik snap niet dat de mensen die continue klagen daar zijn gaan wonen. Zij wisten dat de Haven en eerst Wilton en nu Huisman aan hun voordeur grenzen. Het is wat mij betreft dezelfde discussie als bewoners die naast een Kerkgebouw wonen en dan gaan klagen over de klokken op zondag. Of mensen die in een bos wonen en bij Staatsbosbeheer eisen dat de eikenbomen worden gekapt omdat de eikels op hun auto vallen. Of mensen die klagen dat Zwarte Piet zwart is of ……

  2. “Als deze geluidmetingen aantonen dat het geluid van de werkzaamheden door het bedrijf Huisman aan het schip over de geluidnormen uit de omgevingsvergunning van het bedrijf gaan, treedt de DCMR op tegen de geluidsoverlast.”

    Ok, even een serieuze vraag (ook aan de redactie), want het is niet de eerste keer dat “dit” bedrijf in opspraak is vanwege geluidsoverlast. Als het nou niet de werkzaamheden van Huisman zelf zijn die zorgen voor de geluidsoverlast, maar bijvoorbeeld de lage, ver dragende tonen van de scheepsgeneratoren van het schip (zoals volgens mij al een paar keer eerder het geval was), hoe gaat er dan opgetreden worden? Dat zou dan toch niet vallen onder de omgevingsvergunning van Huisman?

    Dan nog een vraag. Waarom gaan de generatoren van de schepen vrijwel nooit uit bij dit bedrijf? Bieden ze geen walspanning aan en -zo nee- waarom niet? Krijgen ze hier geen vergunning voor? En wat zijn dan de belangen van de gemeente hierin (wellicht extra CO2 uitstoot op papier op rekening van de gemeente bij walspanning)? Zo ingewikkeld is dit allemaal toch niet? Kortom, vragen, vragen, vragen…

    Overigens ook het vermelden waard: De gemeente heeft al eerder deze zomer een tik op de vingers gehad van de raad van state, omdat de gemeente meenden deze klachten onvoldoende gemotiveerd te kunnen afwijzen.

    Ik ben benieuwd. Het lijkt er op dat er meer aan de hand is omtrent dit onderwerp dan dat er over geschreven wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *