WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GELIJKSPEL HEKELINGEN-VICTORIA’04

VLAARDINGEN- Een stug spelend Hekelingen maakte het Victoria’04 zeer lastig. De thuisclub kwam in de 1ste helft op voorsprong, Victoria’04 kwam na de pauze snel terug op gelijke hoogte, waarna twee benutte strafschoppen aan beide zijden de 2-2 eindstand op het scorebord bracht.

In Spijkenisse trof Victoria’04 een sterk verdedigend Hekelingen, dat in de omschakeling de aanval niet schuwde. De Vlaardingse formatie diende alert te blijven niet door counters te worden verrast. In de eerste helft strandden veel aanvallende acties van Victoria’04 in de hechte defensie van Hekelingen. Jordi de Kimpe kwam in scoringspositie (schot hoog over) en Denzel Asmus werd knap vrij gespeeld (kopbal voorlangs het doel), maar dichterbij liet Hekelingen de Vlaardingse aanvallers niet komen. Na 20 minuten spelen kreeg Hekelingen een vrije trap toegekend, de bal werd hoog in het strafschopgebied van Victoria’04 gespeeld waarna deze met het hoofd panklaar werd gekaatst in de voeten van een speler van de thuisclub, die geen moeite had om van dichtbij de 1-0 aan te tekenen. Victoria’04 ging jagen op de gelijkmaker, die niet kwam in de 1ste helft. De aanvalsacties liepen te stroef om Hekelingen pijn te doen.

In de pauze werden twee wissels doorgevoerd bij Victoria’04, die zich meteen na de hervatting uitbetaalden. Een vloeiende aanval over links bracht de bal bij Denzel Asmus, die alleen voor de doelman van Hekelingen beheerst afrondde: 1-1. Victoria’04 bouwde naar mate de wedstrijd vorderde een licht veldoverwicht op. Hekelingen werd naar achteren gedrongen, dat sporadisch maar wel gevaarlijke tegenaanvallen opbouwde. In de 70ste minuut speelde invaller Osman Ünnu de bal wat ongelukkig met de hand bij een verdedigende actie. Hekelingen benutte de kalktrap feilloos: 2-1. Victoria’04 stroopte nogmaals de mouwen op in de wetenschap dat een gelijkspel voldoende was om de volgende bekerronde te halen. Victoria’04 zette alles op de aanval, doch keer op keer zonder succes. De ingevallen Nils Gliszmann werd onjuist afgestopt, maar de scheidsrechter zag hierin geen strafschop. Tot vlak voor tijd, toen invaller Lars de Visser onder de voet werd gelopen binnen de beruchte lijnen. Specialist Nailey Girigorie bepaalde vanaf 11 meter de eindstand op 2-2.

Opstelling Victoria’04: Jochem van der Hoff, Michael Blok, Robbin Winsveen (80: Lars de Visser), Oscar Knecht, Rémon van Prooijen (46: Mo Benomar), Jordi de Kimpe, Jurre Janson (46: Osman Ünnu), Denzel Asmus (60: Nils Gliszmann), Nailey Girigorie, Miquel Asmus (75: Joep Cats), Jur de Visser.

Hekelingen-Victoria’04 eindstand 2-2 (bij rust 1-0).

Doelpunten Victoria’04: Denzel Asmus (1-1), Nailey Girigorie (2-2 strafschop).