RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GELIJKE BEHANDELING GEHANDICAPTEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Wat gaat de gemeente Maassluis doen met de nieuwe Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte? De PvdA komt met raadsvragen om dit duidelijk te krijgen. Voor de gemeente heeft de wijziging van de wet directe gevolgen voor onder meer de inrichting van stemlokalen, deze moeten zo zijn ingericht en uitgerust dat kiezers met lichamelijke beperkingen zelfstandig hun stem kunnen uitbrengen.

Bij het verwezenlijken van algemene toegankelijkheid gaat het trouwens om alle aspecten van toegankelijkheid. Dus niet alleen om fysieke toegankelijkheid. Ook informatie en communicatie, de toegang tot onderwijs, sport, vervoer en werk voor bijvoorbeeld personen met een zintuiglijke beperking of een verstandelijke beperking dienen daarin aandacht te krijgen.

Vorig jaar hebben de Eerste en Tweede Kamer het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een handicap ondertekend. Daarop is de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte gewijzigd met ingang van 1 januari 2017.

Doel van de wetswijziging is dat toegankelijkheid voor iedereen geen service of uitzondering is, maar een vanzelfsprekendheid. Uiteindelijk moet toegankelijkheid normaal worden en ontoegankelijkheid een uitzondering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *