RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEHEIMHOUDING OP GRONDOVERDRACHT RK-KERK SCHIEDAM-GORZEN

SCHIEDAM- Joel Investments B.V. kan definitief werk maken van het vestigen van zesendertig zorgwoningen in de Heilig Hart Kerk in Schiedam-Gorzen. Burgemeester en wethouders hebben besloten tot het aangaan van de anterieure overeenkomst met grondoverdracht van de voormalige Rooms-Katholieke kerk in de Rijnstraat. Op de overeenkomst rust geheimhouding tot een jaar na levering van de grond, gelet op de bescherming van de economische en financiƫle belangen van de gemeente.

De Heilig Hart Kerk in 2020 aan de eredienst onttrokken. Joel Investments BV heeft deze kerk begin vorig jaar gekocht. Het is de bedoeling dat ze de kerk, pastorie en souterrain in goed overleg met de gemeente herbestemmen naar totaal 36 zorgwoningen voor 24-uurs zorg voor 55-plussers en een gezondheidscentrum. Achtentwintig van de woningen zijn bestemd voor bewoners die in aanmerking komen voor huurtoeslag en de overige zeven zijn bestemd voor midden huur. In het souterrain komt een gezondheidscentrum met een tandarts, huisarts en apotheek. Ook komen er parkeerplaatsen in het souterrain.

De eerste activiteiten voor de verbouwing zijn gestart in november: toen is in het souterrain het asbest verwijderd van de vloeren. Deze werkzaamheden zijn tot eind november doorgaan, waarna in december het asbest uit de kerkzaal is verwijderd en het souterrain bouwrijp is gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *