Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEHEIME AFSPRAKEN MET VLAARDINGS COLLECTIEF VOOR WONINGBOUW

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen wil een grondreserveringsovereenkomst sluiten met het collectief Spirit-2 voor het bouwen met twaalf woningen op een lap grond aan de rand van de Westwijk. De leden van het collectief willen hier zelf gaan wonen. Omwille van de financiële positie van de gemeente is de overeenkomst met randvoorwaarden geheim. De grond ligt aan de rand van de Westwijk ter hoogte van de Geert Grootelaan/Zuidbuurt.

In de overeenkomst worden afspraken vastgelegd, tussen de gemeente en Spirit-2, over de grondprijs en het opleveren van de grond. Daarbij zijn ook afspraken gemaakt over de rolverdeling. Zo wordt onder meer het bouw- en woonrijp maken door de gemeente uitgevoerd.

Het collectief wordt omschreven als: ‘Een groep betrokken burgers uit Vlaardingen die naast het woningbouwplan ook hun kennis, kunde en inzet willen tonen om de wijk te helpen.’

Ontwikkeling door een collectief is een punt uit het Actieplan Wonen. Door dit project als proef uit te voeren wordt door de gemeente ervaring opgedaan met deze ontwikkelwijze.

Het gemeentebestuur heeft de gemeenteraad in de gelegenheid gesteld om nog wensen en bedenkingen uit te brengen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “GEHEIME AFSPRAKEN MET VLAARDINGS COLLECTIEF VOOR WONINGBOUW

 1. Leuk plekje gescoord!!!! Wonen in een van de allerlaatste landelijke plekjes van Vlaardingen. Met een lap grond om je huis, in een historisch plekje vol pittoresque slootjes, kruidige bermen en knoestige knotwilgjes – wie wil dat nou niet?

  Goed geheim gehouden ook door de Gemeente!! Geen bekendmaking, geen inzage, geen bezwaarmaking, geen openbare verkoop, geen bekendmaking van prijsafspraken, etc. etc. En maar bla bla blaten over “openheid,” “transparantie” en “integriteit.” Maar ondertussen op het Stadhuis wel stiekem onze laatste restjes historisch cultuurlandschap onder de tafel verkopen! Jazeker, dat kan hier gewoon… zolang je maar de juiste connecties hebt…

  Nou, Gem. Vld, hup hup, hoogste tijd om alvast honderden bomen terplekke te gaan rooien. En haast je, want het is nog broedseizoen!

  En gefeliciteerd, mysterieus CPO Spirit-2. Waarom jullie persoonlijk zo’n grote lange-termijn investering willen doen in zo’n economisch uitzichtloze en snel verloederende omgeving is mij een volstrekt raadsel. Mogen jullie de boel ook doorverkopen zodra je een huis hebt neergezet? Zijn jullie verbonden aan dat particuliere energie-collectief, dat zomaar tientallen enorme windmolens voor eigen gebruik mag plaatsen in onze openbare buitenruimte?

  Jammer voor onze aller-aller-allerlaatste egels, salamanders, kikkers, padden, libellen, en ijsvogels. Ze sterven voor onze ogen uit. Vlaardings wanbeleid speelt daar een steeds grotere factor in.

 2. Als ik dit artikel zo lees, dan hebben we hier te maken met een groepje, dat zichzelf “links” noemt, maar intussen lekker zijn zakken al gevuld heeft.

  Als je niet weet wat dit in houdt, dan heb ik hier een mooi artikel hierover : https://bouwenineigenbeheer.nl/cpo/

  Het zijn geen armoedzaaiers, die dit plan tot uitvoer willen brengen, dus het zullen geen doorsnee woningen worden, zo ie zo. Ik snap niet wat dit dan met de Westwijk te maken heeft en wat deze mensen dan voor betrokkenheid met de wijk hebben. Ik kan nu niet echt zeggen, dat deze wijk, een wijk is waar veel betrokkenheid plaats vind en ik ben bang, dat dit voorlopig ook zo zal blijven met (te) veel arbeidsmigranten.

 3. Wel de huizen van de Sam. Esmeijerstraat en Joh. van Bijnenstraat boven op elkaar neerzetten. Dit geld ook voor de Joh. Poststraat. Schandalig. Was dit ook een expiriment mijnheer Versluis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *