Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN ZONNEPANELEN IN HUISVESTINGSPLAN SCHOLEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Bij het nieuwe huisvestingsplan onderwijs wordt door de gemeente Vlaardingen niet gedacht aan de plaatsing van zonnepanelen. GroenLinks (GL) krijgt dat te horen na te hebben geïnformeerd naar zonnepanelen op daken waarover de gemeente zeggenschap heeft. In het huisvestingsplan onderwijs zijn geen zonnepanelen opgenomen, omdat de schoolbesturen en niet de gemeente juridisch eigenaar zijn van de schoolgebouwen. Wanneer er voor een school werkzaamheden staan gepland, treedt de gemeente met het betreffende schoolbestuur in overleg over (cofinanciering van) duurzaamheidsmaatregelen.

Op dit moment wordt geïnventariseerd welke objecten geschikt zijn om zonnepanelen op te plaatsen. Daarbij speelt een aantal factoren een rol, waaronder type dak, de constructie, de staat van de dakbedekking en het elektroverbruik. Het college verwacht deze inventarisatie op korte termijn af te ronden.

Over het daadwerkelijk plaatsen moet nog een besluit worden genomen. Daarbij wegen onder andere mee de beschikbaarheid van financiën en mogelijk alternatieve duurzaamheidsmaatregelen, zoals groene daken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GEEN ZONNEPANELEN IN HUISVESTINGSPLAN SCHOLEN VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *