Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN WOONURGENTIE OUDEREN IN BUURT MANTELZORGERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Hulpbehoevende ouderen van buiten de stad hebben niet zomaar recht op een sociale huurwoning in de buurt van hun mantelzorgers in Schiedam. Dat maakt wethouder Fahid Minhas (VVD) duidelijk aan Progressief Schiedam (PS) en de fractie Van Dijk. Wel kunnen senioren van buiten Schiedam eventueel in aanmerking komen voor een urgentieverklaring, maar elke aanvraag zal afzonderlijk worden beoordeeld.

Raadslid John Maris (PS) ziet mogelijkheden voor senioren op basis van de nieuwe regionale Huisvestingsverordening. Deze verordening regelt de toewijzing en verdelingen van alle sociale corporatiewoningen binnen de veertien deelnemende gemeenten in de regio Rotterdam-Rijnmond. Volgens Maris een mooie kans: “Voor ouderen die binnen deze regio wonen, maar niet in Schiedam. Waarvan de kinderen in Schiedam wonen en mantelzorger zijn.”

PS krijgt bijval van Sun van Dijk (fractie Van Dijk). Zij wijst op de afspraak om 25 % van de sociale huurwoningen toe te wijzen aan Schiedammers. Van Dijk: “En dat er nog eens 25% toegewezen zou gaan worden in deze nieuwe verordening aan mensen die aantoonbaar hun binding hebben met Schiedam. Welke voorwaarden hangen er dan vast aan het woordje ‘binding’? Is dat dan alleen werk, of zou mantelzorg daar ook een optie voor zijn?”

Minhas: “ Je mag 25% aan de eigen inwoners toewijzen. Dat is dus de gemeentebinding. En die andere 25%, dat gaat over binding met de regio. Dus niet zozeer uit Schiedam, maar dan zou je binding met de regio moeten hebben. Dat gaat over een baan in het onderwijs, een maatschappelijk beroep of als je student bent, bijvoorbeeld. Maar dat gaat over economische binding met de regio. Dat is een hele belangrijke reden. Mantelzorg is daar geen voorwaarde van. Wat overigens wel geldt voor mantelzorgers, is dat die gebruik kunnen maken van een urgentieverklaring. Op het moment dat de urgentiecommissie van mening is dat mantelzorg zo noodzakelijk is voor iemand, dan kan iemand gebruik maken van een urgentieverklaring en daarmee versneld recht krijgen op een sociale huurwoning.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GEEN WOONURGENTIE OUDEREN IN BUURT MANTELZORGERS SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *