Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN WINKELS OP BACHPLEIN SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- Er komen definitief geen winkels op het Bachplein in Schiedam-Groenoord. Dat heeft het gemeentebestuur besloten op basis van een haalbaarheidsstudie. Eerder was het idee om het Hof van Spaland te slopen en de winkels te verhuizen naar het Bachplein.

Het plan voor het Bachplein is nu een mix van woningen en een gezondheidsplint, met hierin huisartsen, fysiotherapeuten en andere (para)medische voorzieningen. Volgens het stadsbestuur leent het Bachplein zich goed voor een toevoeging van levensloopbestendige woningen in het sociale, middeldure en dure segment, die de doorstroming in Schiedam-Noord zal bevorderen. Het aantal sociale huurwoningen bedraagt 20% van het totale plan.

De beoogde doelgroep (55-75 jaar) staat nog vitaal in het leven, is ook nog mobiel, maar krijgt gaandeweg een groeiende zorgvraag. Hun woonwensen zijn divers en men heeft een eigen idee over hoe een eventuele zorgvraag in de toekomst moet worden ondersteund. Het woonprogramma, dat aansluit op de Woonvisie, bevat daarom diverse levensloopbestendige woningen. De gemeente draagt met deze levensloopbestendige doelstelling bij aan de grote behoefte aan doorstroming naar een ander type woning in Schiedam.

Voor de komst van een gezondheidscluster op het Bachplein overlegt de gemeente met de huisartsen Schiedam-Noord en de fysiotherapeuten van het Paramedisch Centrum Bachplein. Ook bewoners rond het Bachplein volgen het proces .

In oktober 2017 sloeg de sloopkogel toe bij het voormalige wijkcentrum De Blauwe Brug op het Bachplein. De tijdelijke gebruikers van het pand moesten uiterlijk 31 augustus zijn vertrokken. Uitstel was niet mogelijk. Sloop van de Blauwe Brug was uitgangspunt bij alle plannen, zo nodig vooruitlopend op nieuwbouw.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “GEEN WINKELS OP BACHPLEIN SCHIEDAM-GROENOORD

  1. Denk nu eens vooruit maak een plan met een ondergronds winkel gebied met parkeergarage en metro van vlietlandziekenhuis naar zestienhoven ondergronds en op 0 verdieping gebied huizen zoals bedoeld zodat je de eerste honderd jaar goed zit.

  2. Wat ik mij afvraag, weten ze op het stadskantoor nu wel wat men wilt? De middenstand wordt al jaren aan het lijntje gehouden en weten niet waar ze aan toe zijn, willen best investeren, maar omdat het stadskantoor steeds tegenstrijdige berichtgeving doet, durft men niet te investeren en nu, nu wordt het plan weer veranderd.
    Geef de winkeliers, de middenstanders nu eindelijk eens een kant en klaar verhaal en dus duidelijkheid, ik zou zeggen, schaam je, stadsbestuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *