Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN WIELKLEM FOUTPARKEREN MOE-LANDERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen gaat geen wielklem inzetten tegen arbeidsmigranten uit Midden en Oost Europa (Moe-landers) die fout parkeren. Omdat de invordering van boetes voor foutparkeren wordt gedaan door het Centraal Justitieel Incassobureau ziet de gemeente het inzetten van een wielklem bij foutparkeren als een taak van de politie.  Dat antwoordt het stadsbestuur op vragen van ONS.Vlaardingen.

Het is ONS een doorn in het oog dat Moe-landers die fout parkeren in Vlaardingen, wel beboet worden, maar die boetes zo goed als nooit betalen, tenzij er een ‘heterdaad’ is.  Volgens het stadsbestuur gaat het daarbij om alle kentekens uit landen, waarmee Nederland géén verdrag heeft over de uitwisseling van kentekengegevens. Dit beperkt zich zodoende niet tot de door ONS aangehaald groep Oost-Europese arbeidsmigranten.  ‘Bij het opleggen van beschikkingen voor foutparkeren wordt geen onderscheid gemaakt naar herkomst van het kenteken’, laat het gemeentebestuur weten.

Voor het mislopen van inkomsten is men niet bang op het stadskantoor. ‘De inkomsten uit beschikkingen voor foutparkeren gaan naar het Rijk’, stelt het college van B en W.  ‘Er is dus geen spraken van inkomstenderving voor de gemeente als de beschikkingen niet kunnen worden ingevorderd.’

Parkeerbonnen worden alleen doorgestuurd naar landen, waarmee een verdrag is gesloten: België, Duitsland en Polen. ONS vindt dat spraken is van rechtsongelijkheid.

1 reactie op “GEEN WIELKLEM FOUTPARKEREN MOE-LANDERS VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *