WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEEN VERDRINGING BIJ HUIZEN SCHIEDAM DOOR ASIELZOEKERS’

SCHIEDAM- ‘Het binnenhalen van meer asielzoekers mag niet leiden tot verdringing op de woningmarkt,’ stelt het huidige stadsbestuur van Schiedam. Er worden door burgemeester en wethouders geen garanties gegeven dat dit vervolgens niet toch zal gebeuren.

Aan de Buitenhavenweg in Schiedam zal nog deze maand een tweede riviercruiseschip aanmeren voor het onderbrengen van nog meer asielzoekers. Dit tweede schip zal exclusief functioneren als huisvesting voor Oekraïners. Momenteel worden al Oekraïners, door de gemeente Schiedam, gehuisvest in kamers in een hotel en een B&B. In totaal kunnen hierdoor nu al 34 Oost-Europese asielzoekers in Schiedam verblijven.

Oekraïners worden in onze regio op dit moment centraal opgevangen in een sporthal in Rotterdam-Zuid. Van daaruit worden zij verspreid over locaties in de diverse gemeenten.

De afstand Oekraïne-Nederland is zeker 2000 kilometer. Om Nederland te bereiken moeten de asielzoekers door drie veilige landen: Polen, Tsjechië en Duitsland. De Oekraïne grenst aan in totaal zeven veilige landen: Moldavië, Roemenië, Hongarije, Slowakije, Polen, Wit-Rusland en Georgië. In grote delen van de Oekraïne, waaronder de hoofdstad Kiev, is niets te merken van de strijd die het Russische leger voert tegen het leger van de door de EU en VS geïnstalleerde (neonazistisch)regime.

2 gedachten over “‘GEEN VERDRINGING BIJ HUIZEN SCHIEDAM DOOR ASIELZOEKERS’

  1. Ik vraag me toch af waar dan al die huizen vandaan gaan komen, De Hoge Veluwe en de Kroondomeinen volbouwen? De Broekpolder van torenflats voorzien? Of een nieuwe pandemie binnenhalen waardoor er dit keer genoeg mensen sterven om de woningmarkt een beetje vrij te maken? Zijn we dat slappe gelul en die vage beloftes niet een beetje zat? Blijven we dweilen met de kraan wagenwijd open? Langs hoe veel veilige landen zijn die asielknakkers gegaan om hier aan de uitkering te geraken? Hoorde je het Rutte nog zeggen jaren geleden? Dat al die hoogopgeleide Syriërs hier naartoe kwamen? Nou, ik zie de professoren in groepjes op straathoeken rondhangen, een enkeling is aan het werk. De Oekraïners mogen direct , zónder arbeidsvergunning aan de slag. Wat voor werk als je niet eens Engels spreekt?

  2. Haha, laat die moslims een beetje opschuiven in het azc en zet die oostblokkers erbij. Krijgen we dezelfde toestand als bij dat gevecht tussen Boute Harrie met die Pool op 20 maart. Twee intolerante explosieven bij elkaar, dat probleem lost zichzelf dan toch op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *