Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN VERBETERING BIJ CONTAINERS ZONDER PAS SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Het experiment met het openstellen (gebruik zonder pas) van afvalcontainers in Schiedam-Oost heeft niet gezorgd voor minder bijplaatsingen. Er zijn zelfs meer vuilniszakken naast de pasvrije containers geplaatst. Dat wordt duidelijk uit de evaluatie van het experiment met vijf pasjesvrije ondergrondse restafralcontainers in de omgeving van het Van ‘t Hoffplein.

De uitkomst van de proef is dat:
• het aantal containerledigingen is gestegen, en
• het aantal bijgeplaatste zakken is gestegen, en
• het aantal bijplaatsingen van grofruil hetzelfde is gebleven.

Tijdens de proef zijn eind 2018 vijf ondergrondse containers opengesteld. Van deze containers is twee maanden voorafgaand aan en na de openstelling het aantal containerledigingen en het aantal dagen met bijplaatsing van zakken en grofvuil gemeten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “GEEN VERBETERING BIJ CONTAINERS ZONDER PAS SCHIEDAM-OOST

  1. Of ze zijn te lui om het weg te brengen (ze weten niet hoe of wat natuurlijk) of ze zijn te lui om Nederlands te leren of het is gewoon gemakzucht (het wordt toch wel weg gehaald….) DE TAAL LEREN OP DE EERSTE PLAATS ALS JE HIER KOMT WONEN..BELANGRIJK…

 1. Het blijft toch echt in eerste instantie een mentaliteitskwestie, normen en waarden. En het afval is afkomstig van ALLE culturen!

 2. De gemeente moet camera’s plaatsen in de buurt van de containers en deze achterlijke overtreders een fikse boete geven. Elke keer dat het gebeurt de boete verhogen. Alleen zo kun je deze overtreders aanpakken.
  Jong geleerd is oude gedaan zegt men. Als je het niet aangeleerd heb gekregen dan weet je niet anders.
  Dus ouders geef opvoeding aan je kinderen zodat die het kunnen overdragen.

 3. Een week geleden zijn ze hier in Tuindorp begonnen met het gescheiden inzamelen van PMD en restafval.
  Kostte me nog 80 euro voor een speciale afvalbak in mijn keuken. Van de week las ik in AD dat de plasticcontainers in de wijken in Rotterdam worden weggehaald en dat men gewoon het plastic bij het restafval mag gooien. Voor het eind van dit jaar zijn al die containers weg en kan een speciale machine bij de afvalverwerkers alles beter eruit halen dan dat de consument nu doet. Een paar jaar geleden kregen we een dubbele grijze container en dan hoefde men minder op te halen (IRADO). Dan hoefden we van de gemeente ook minder te betalen. Dat geld hebben we nooit terug gezien in onze tarieven van de Gemeente Schiedam. Afvalcoaches worden nu ingezet en al ons restafval en PMD bak worden nagesnuffeld of we wel alles goed scheiden. Zo niet dan krijgen we een waarschuwing en daarna een boete. In de wijken Nieuwland en Oost zie ik regelmatig grofvuil bij ondergrondse containers staan, plastictassen met bierblikjes, gewone vuilniszakken en is er ook de mogelijkheid om alles, maar dan ook alles in deze containers te donderen, zonder ook maar iets te scheiden. Wat is dit voor rechtsongelijkheid in de Gemeente Schiedam? In Nieuwland is er zelfs een rattenplaag veroorzaakt door mensen die allerlei etensresten overboord gooien. Waarom komt straks die afvalcoach bij mij? Laat de Gemeente eerst zorgen dat in genoemde wijken de mensen zich eens een keer aan regels gaan houden. Stuur daar handhavers en afvalcoaches en milieu-rapporteurs naar toe. Al met al loopt Schiedam met deze acties en ontwikkelingen weer achter de feiten aan. Moeten de goeden weer onder de kwaden lijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *