Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN TOEZEGGINGEN HUURBEVRIEZINGEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Verhuurder MaasDelta doet nog geen enkele belofte over huurbevriezing of huurverlaging per 1 juni in Maassluis. Zoveel is wethouder Sjoers Kuiper (PvdA) wel duidelijk geworden na gesprekken met de vuurhuurder op basis van het recent gesloten woonakkoord tussen de Woonbond en Aedes, de landelijke branchevereniging van woningcorporaties.

De Woonbond denkt dat zo’n 13 % van de huurders in aanmerking komen voor huurbevriezing of huurverlaging. De huurders zullen daar wel zelf om moeten vragen bij hun woningcorporatie.

De Woonbond en Aedes hebben een sociaal woonakkoord gesloten. Daarin staat onder anderen dat mensen met een laag inkomen, met een huur boven de 720,42 euro, worden gecompenseerd voor de huurstijgingen van de afgelopen jaren. Onder een laag inkomen wordt verstaan een inkomen dat laag genoeg is voor de huurtoeslag.

Afgelopen week heeft de Woonbond een website gelanceerd waar huurders kunnen ontdekken of ze eventueel in aanmerking komen voor compensatie.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *