Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN TERUGKEERRECHT HUURDERS PARKWEG MIDDEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Voor huurders van Parkweg Midden in Schiedam-Nieuwland geldt geen terugkeerrecht. Huurders die hun woning moeten verlaten vanwege sloop hebben recht op een gelijkwaardige woning. Dit is wettelijk vastgesteld. Woonplus heeft samen met de gemeente en de Huurdersbelangenvereniging in het Stedelijk Sociaal Plan vastgelegd dat huurders met hun urgentie ook kunnen reageren op andere type woningen, zoals bijvoorbeeld een woning met lift of een 55+ woning, uitgezonderd eengezinswoningen.

Door nieuwbouw komen er in het gebied Parkweg Midden eengezinswoningen en appartementencomplexen met lift. Deze nieuwe woningen zijn van een ander (hoger) kwaliteitsniveau dan de huidige portiekwoningen, daardoor liggen de huurprijzen hoger dan de huren van de huidige woningen. De nieuwe woningen worden via de reguliere weg toegewezen via Woonnet Rijnmond. Inwoners uit Schiedam krijgen wel voorrang bij de toewijzing.

Deze maand is gestart met het uitverhuizen van de twee groepen huurders van Parkweg Midden. Het gaat om de bewoners uit de fase B: de twee flats parallel aan de Burgemeester van Haarenlaan. De uitverhuizingen van de huurders van de woningen uit fase A , de eerste twee flats parallel aan de Mgr Nolenslaan, zijn in volle gang. De verwachting is dat omstreeks eind september 2019 alle huurders van fase A zijn vertrokken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *