WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN SUBSIDIE FRANKELAND SCHIEDAM: TE WEINIG VOOR OUDEREN MET MIGRATIEACHTERGROND

SCHIEDAM- De bezwaren van de Frankelandgroep tegen de subsidie-afwijzing voor activiteiten in de diverse ontmoetingscentra zijn ongegrond verklaard door de bewaarcommissie en het gemeentebestuur. De Frankelanddirectie kan nu eventueel naar de rechter stappen.

De activiteiten van de Frankelandgroep zouden niet passend genoeg zijn binnen het beleid van de gemeente Schiedam, zo heeft de organisatie te horen gekregen. Als negatief punt worden, zowel bij de Activiteiten Ontmoetingscentra als bij de Activiteiten Zorgcentra, genoemd dat er geen inzet is op het ontwikkelen van aanbod voor inwoners van Schiedam met een migratieachtergrond.

De subsidiebeëindiging van de Frankelandgroep op de wijkfunctie is gebaseerd op ‘subjectiviteit, vooringenomenheid en willekeur’, schrijft directeur Ben de Koning van de Frankelandgroep in het bezwaarschift op de afwijzing.

6 reacties op “GEEN SUBSIDIE FRANKELAND SCHIEDAM: TE WEINIG VOOR OUDEREN MET MIGRATIEACHTERGROND

  1. Frankeland heeft de tekortkoming voor allochtoontjes gecorrigeerd.
    Niet zozeer voor de lokale moslimpjes, er word ruim 7500 euro overgemaakt naar Marokko.
    Heel bijzonder dat er geld tekort is in Frankeland, behalve voor directie, managers en (sub)hoofdjes. De oudjes krijgen steeds minder en diensten worden gelopen door leerlingen.
    Die 7500 euro is geen wereldbedrag. Maar het is wel geld van de bewoners. Geld wat binnengeharkt wordt bij de zorgverzekeraars. Geld wat dus niet gebruikt word waarvoor het bestemd is. Op deze manier is denk ik ook weer blij en zullen minder kritische vragen stellen aan Frankeland. En subsidie hebben ze schijnbaar niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *