WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEEN SPECIFIEKE VERDENKINGEN TEGEN GASTERIJ PUUR VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De integrale horecacontrole op 20 december in Vlaardingen is bewust uitgevoerd in de avond, omdat de controles het meest effectief zijn wanneer een horeca-inrichting in bedrijf is (denk hierbij aan controle op hygiëne of het overtreden van het rookverbod). Dat krijgen drie oppositiepartijen (BvV, Stadsbelangen, fractie Boers) te horen van het gemeentebestuur, in antwoord op hun schriftelijke vragen. Vooral de controle bij restaurant Gasterij Puur op de Hoogstraat heeft kwaad bloed gezet.

Er waren geen specifieke verdenkingen tegen Gasterij Puur, krijgen de drie fracties te horen. Alle horeca-inrichtingen worden minimaal eenmaal per jaar tijdens een integrale horecacontrole gecontroleerd. Waaraan het stadsbestuur toevoegt: ‘We ontkomen er soms niet aan dat tijdens de controle een horeca-inrichting vol zit, maar proberen dit zoveel mogelijk te beperken.’

De drie fractie stelden in december: ‘De wijze waarop de controle is uitgevoerd lijkt meer op het willen aanhouden van een zware crimineel in een vol restaurant dan op een vriendelijke controle waar bezoekers en etablissementen geen last van ondervinden.’ De zaak werd die avond gecontroleerd door de brandweer, Toezicht en Handhaving, NVWA en de Belastingdienst .Eén van de belangrijkste doelen van de integrale horecacontrole is het bevorderen van de veiligheid.‘Horecaondernemers moeten aan bepaalde wettelijke eisen voldoen. De samenstelling van de teams is onder andere hierop gebaseerd’, verklaart het gemeentebestuur de inzet.

Bij de controle van 20 december zijn in totaal tien bedrijven bezocht. Om welke horecagelegenheden het precies gaat wordt niet bekend gemaakt in verband met de privacy.

Sinds de wijziging van de Drank- en Horecawet (2013) is onder meer het toezicht op de naleving en verantwoordelijkheid voor handhaving van de wet verschoven naar de gemeente. Onder toezicht wordt verstaan: ‘het houden van controle op de naleving van wettelijke regels’. Het is daarom gebruikelijk dat gemeenten, waaronder ook gemeente Vlaardingen, integrale horecacontroles houden. De integrale controles worden uitgevoerd met verschillende disciplines, namelijk: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (hierna: NVWA), brandweer, Stedin, sociale recherche, bouwinspecteur, Drank- en Horecawetcontroleur en politie (sterke arm). Door het organiseren van een integrale controle komen deze verschillende disciplines gezamenlijk één keer langs in plaats van allemaal afzonderlijk. De controles worden vier keer per jaar georganiseerd. De data voor de integrale controles worden bepaald in samenspraak met de disciplines.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *