RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN SLECHTWEERREGELING HONDEN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Gebiedscommissie Hoek van Holland voelt wel wat voor de slechtweerregeling voor paarden op het strand. Dezelfde regeling invoeren voor honden zit er niet in. Namens de commissie zal positief worden geadviseerd over het voorstel van de Provincie om in de zomerperiode (van 1 april tot 1 oktober) paarden toe te staan op het strand als het regent of de temperatuur onder de 18 graden Celsius is. Nu zijn paarden alleen toegestaan voor 09.00 en na 19.00 uur.

De regeling is al van toepassing in de gemeente Westland. De Provincie wil de regels gelijk trekken met die van alle kunstplaatsen. Buurgemeente Westland kent al een slechtweerregeling voor paarden. Bart Boerema (Strandzaken gemeente Rotterdam): “Voor honden is dat nergens langs de kust zo geregeld. Dus op zich zouden we erover na kunnen denken, maar dan zal de vraag naar de Provincie moeten zijn: dit is wat we willen, zouden we dat ook langs de hele kust kunnen regelen?”

Sinds 3 jaar geldt al een gedeeltelijk losloopverbod voor honden op het Hoekse strand. Honden zijn alleen toegestaan voor 09.00 uur ‘s ochtends en ‘s avonds na 19.00 uur. Op het strand langs de Nieuwe Waterweg zijn honden het hele jaar door welkom.

Daarnaast zijn hondeneigenaren verplicht een schepje en een zakje mee te nemen én deze te gebruiken wanneer de trouwe huisgenoot een behoefte doet in het zand. En niet alleen daar: overal in Hoek van Holland geldt een opruimplicht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “GEEN SLECHTWEERREGELING HONDEN HOEK VAN HOLLAND

  1. Ik mag toch aannemen dat de berijders van de paarden ook een schep en een grootte zak bij zich moeten hebben om de paardendrollen op te kunnen ruimen.

    1. Ja inderdaad, goeie! Die drollen zijn 10x zo groot als een hondendrol maar worden overal en nergens gedropt. En met regen blokkeren ze vaak het hele pad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *