RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN SCHADEVERGOEDING OUD-BURGEMEESTER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Bureau BING hoeft oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam geen schadevergoeding te betalen. Dat heeft de kortgedingrechter in Utrecht bepaald.

Verver was naar de rechter gestapt omdat integriteitsbureau BING twee verklaringen had gepubliceerd die door Verver als schadelijk zijn ervaren. In één van deze verklaringen liet BING weten dat hun conclusies in een eerder onderzoek naar het handelen van Verver als burgemeester van Schiedam in grote lijnen juist zijn. In werkelijkheid oordeelde het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in december dat BING op vrijwel alle door Verver aangedragen punten onzorgvuldig is geweest.

Maar doordat het CBb slechts over één van de zeventien dossiers uit het BING-onderzoek heeft geoordeeld kon BING verklaren dat ‘de belangrijkste conclusies overeind zijn gebleven’. Deze uitlatingen zijn ‘feitelijk niet onjuist’, oordeelde de kortgedingrechter. Naar het oordeel van de rechter is BING bovendien ‘vrij dergelijke nuanceringen in haar weerwoord weg te laten’.