WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEEN RUIMTE VLAARDINGEN VOOR EXTRA HUISVESTING VLUCHTELINGEN’

VLAARDINGEN- Voor extra opvang en huisvesting van asielzoekers en vluchtelingen is in Vlaardingen op dit moment geen ruimte. Het gemeentebestuur staat, onder aanvoering van wethouder Ivana Somers (Leefbaar), op het punt dit mede te delen aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en VluchtelingenWerk Nederland. Beiden hebben om de extra huisvesting gevraagd.

Wethouders Somers laat weten dat de druk op de (landelijke en regionale) woningmarkt al bijzonder hoog is. Somers: ‘De opgave voor Vlaardingen (voor de verplichte huisvesting van vluchtelingen, red.) is daarnaast ook groot. De uitvoering van het Herstelplan (voor een financieel gezond Vlaardingen), de druk op het Sociaal Domein, het realiseren van flexwoningen voor diverse doelgroepen, het opvangen van dak- en thuislozen en de grote woningbouwopgave bereikt zijn grens tot het maximaal uitvoerbare.’

1 reactie op “‘GEEN RUIMTE VLAARDINGEN VOOR EXTRA HUISVESTING VLUCHTELINGEN’

  1. Ik ben zeer benieuwd of ze den poot stijf houden, tot nu toe waren dergelijke uitspraken loze woorden zodat de import van terroristen en nietsnutten ongelimiteerd door kon gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *