Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDANKS TIENTALLEN KLACHTEN: GEEN REGISSEUR WOONOVERLAST VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Ondanks tientallen klachten op alle fronten is nog altijd geen regisseur woonoverlast gestart bij de gemeente Vlaardingen. Door financiële en organisatorische aspecten is de vacaturevervulling onderdeel gemaakt van het Herstelplan. Aan de uitwerking daarvan wordt momenteel invulling gegeven. Dat alles krijgt de fractie Boers (fB) te horen van het stadsbestuur. De fB is van mening dat de gemeente tot nu toe een lakse houding heeft aangenomen in de strijd tegen woonoverlast.

In het jaarverslag 2019 van Waterweg Wonen staat dat vijfenvijftig klachten leidden tot het aanmaken van een overlastdossier. Het aantal in behandeling genomen meldingen door de burenbemiddelaar was vorig jaar zevenendertig. In het jaarverslag van 2019 van Samenwerking staat dat in ongeveer vijfenzestig overlastsituaties is bemiddeld. In vijfentwintig gevallen van extreme overlast heeft dat geleid tot de inzet van mediators vanuit buurtbemiddeling.

Naar verwachting worden dit jaar beleidsregels opgesteld. Hierin staat op hoofdlijnen omschreven in welke gevallen, onder welke voorwaarden en hoe mag worden ingegrepen. Een gedragsaanwijzing kan bijvoorbeeld zijn geen geluidsoverlast meer veroorzaken.

Sinds 1 juli 2017 heeft de gemeente drie keer een waarschuwing gedragsaanwijzing opgelegd.

Momenteel loopt er een hoger beroep bij de Raad van State waarin een inwoner uit Vlaardingen, die een waarschuwing heeft gekregen in het kader van de Wet aanpak woonoverlast, hiertegen bezwaar maakt.

Hoewel er op dit moment nog geen regisseur woonoverlast is zou medio 2018 wel zijn gestart met een overleg woonoverlast waarin, indien nodig ook met woningcorporaties en de politie, woonoverlast wordt behandeld. Klachten over woonoverlast bereiken de gemeente op diverse plekken in de organisatie en variëren in ernst. Circa dertig meldingen betroffen ernstige overlast en zijn in het overleg behandeld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ONDANKS TIENTALLEN KLACHTEN: GEEN REGISSEUR WOONOVERLAST VLAARDINGEN

  1. Gemeente bestuur heeft het te druk om de €25 miljoen die de beste wethouder vernaggelt heeft te verantwoorden. Beste burgers uit Vlaardingen jullie staan op hold…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *