RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN PLAN B VOOR VERKEERSINFARCT VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is geen plan B wanneer de woningbouw op het Shell-park en uitbreiding van DFDS uitdraaien op een nog groter dagelijks terugkerend verkeersinfarct op het knooppunt Vijfsluizen. Dat maken de gemeente Vlaardingen en DFDS duidelijk aan de toehoorders tijdens de digitale informatiebijeenkomst over de plannen van Park Vijfsluizen en Rivierzone-Oost.

DFDS meldt dat er beslist minder verkeer op de Vulcaanweg komt door een andere afstelling van de verkeerslichten en uitbreiding met het terrein van het voormalige RBT. DFDS-Directeur Ralph Bosveld: “Uit die verkeersberekeningen die we gezamenlijk hebben gedaan is gebleken dat het past in de groei en de situatie zoals die nu is. Daar hebben we natuurlijk ook het uitstromende verkeer bij Gates 5, een hele lange uitstroom op onze terminal, dus de buffer komt op onze terminal en stroomt druppelsgewijs, op de openbare weg uit. Dus files, als die er zijn, uitgaand, die zullen op de terminal staan.’

Ook de gemeente is overtuigd van de beoogde aanpak, zo wordt duidelijk uit de woorden van de zegsvrouw: “Het is allemaal doorgerekend door onze verkeerskundigen, samen met onze verkeersmodellen. Wat er ook al gezegd is; de verkeerslichtinstallatie die op de Vulcaanweg wordt aangepast. Alles zou volgens de modellen moeten passen. Als uit de praktijk blijkt dat dat niet zo is hebben we een andere situatie, maar een plan B is er op dit moment niet, nee.”

In het voorjaar van 2019 zijn door de gemeente Vlaardingen ook al eens de verkeerslichten anders afgesteld, bedoeld voor een betere doorstroming bij knooppunt Vijfsluizen.

Het knooppunt is in 2017 aangepast voor 10,5 miljoen euro. Vanwege eerdere problemen met de doorstroming van gemotoriseerd verkeer en de hoeveelheid verkeer besloten Schiedam en Vlaardingen gezamenlijk de problemen aan te pakken. Zo werd begonnen met de eerste poging tot het anders afstellen van de verkeerslichten, ook is de busbaan op een betere plek gelegd, voor doorgaande fietsers kwam er een verplaatsing van het fietspad naar de zuidkant en de kruispunten zijn anders ingericht met bijvoorbeeld meer voorsorteerstroken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “GEEN PLAN B VOOR VERKEERSINFARCT VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN

    1. En de foute infrastructuur van de gemeente Schiedam/Vlaardingen niet in de schoenen schuiven van een bedrijf dat voor werkgelegenheid en welvaart tracht te zorgen. Als daar een woonwijk komt zoals P.v.d.A. graag wil kun je daar beter geen huis kopen als je geen deel uit wil maken van de dagelijkse files. Tenzij je zoals een echte P.v.d.A. aanhanger een uitkering geniet. Dan hoef je s’morgens en in de avond nergens persé heen.

  1. Vandaag 19 februari was het infarct weer compleet. slechts 2 auto’s van DFDS gezien die dit onmogelijk veroorzaakt kunnen hebben maar wél van onze blabla gemeenteraadsleden hier de schuld van krijgen. De tijd was 16.00 uur. Alles vast van Vlaardingen tot aan de B.K. Laan in Schiedam. De politie reed met de auto over het fietspad in de richting waar geen file stond. Mooi voorbeeld.

  2. We zijn inmiddels een aantal jaren verder en de situatie is eerder verslechterd dan verbeterd.
    Het is in de avondspits zonder allerlei verkeersregels te overtreden onmogelijk om het bedrijventerrein te verlaten omdat de kruising compleet geblokkeerd is door de verkeerd afgestelde verkeerslichten.
    De oplossing moet volgens mij worden gevonden in een betere doorstroom op de A4 richting het zuiden. Waarom geen proef uitvoeren om het verkeer op de parallelbaan van de A4 voor de invoegstrook vanuit Vlaardingen/Schiedam naar de linkerbaan te loodsen zodat de invoegstrook een onbelemmerde doorgang heeft op de A4 ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *