Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEEN ONVEILIGE VERKEERSLOCATIES IN MAASSLUIS’

MAASSLUIS- De verkeerssituatie is niet onveilig op de Albert Schweitzerdreef ter hoogte van het MSV complex in Maassluis. Dat krijgt de fractie van de VSP te horen in antwoord op schriftelijke vragen naar onveilige situaties. ‘Dat neemt echter niet weg dat verkeersdeelnemers zich er wel onveilig kunnen voelen. Met name kwetsbare verkeersdeelnemers kunnen moeilijkheden ervaren met oversteken. Het betreft dan subjectieve onveiligheid, welke verbeterd moet worden’, aldus burgemeester en wethouders.

Binnenkort komt het gemeentebestuur – na ruim 20 maanden – alsnog met een actieplan voor de verkeersveiligheid in Maassluis. ‘Hieruit zal blijken dat Maassluis geen black spots kent’, laat het stadsbestuur weten. Black spots zijn locaties waar gedurende vijf jaar tien ongelukken of in drie jaar zes letselongevallen hebben plaatsgevonden. Wel zijn er locaties waar gemiddeld meer ongelukken plaatsvinden dan elders, zogenaamde verkeersongevallenconcentraties. Hierbij wordt een weging gemaakt naar de hoeveelheid ongelukken die op de locatie plaatsvinden en de ernst van het eventuele letsel. ‘De Albert Schweitzerdreef is geen verkeersongevallenconcentratie en objectief gezien dus niet verkeersonveilig’, stelt het gemeentebestuur.

Om het oversteken op de Albert Schweitzerdreef voor langzaam verkeer structureel te verbeteren, moeten maatregelen genomen worden, die verder gaan dan alleen het aanbrengen van zebramarkering. Om de (subjectieve) veiligheid te verbeteren zijn fysieke aanpassingen noodzakelijk, die in het actieplan verkeersveiligheid worden voorgesteld. Voorstel is om deze maatregel te treffen, op de centraal gelegen kruising van de Albert Schweitzerdreef en de Stadsmolen. Door de centrale ligging is de maatregel voor het hele gebied ten westen van de Albert Schweitzerdreef van waarde.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *