Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN ONDERZOEK NAAR GROTE AUTOBRAND HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Er is geen reden om aan te nemen dat spraken is van opzet bij de grote autobrand van gistermiddag aan de Badweg in Hoek van Holland. Maar een woordvoerder van de brandweer voegt daar onmiddellijk aan toe dat dit ook niet is onderzocht. “We hebben geen reden om aan te nemen dat het brandstichting is”, zegt de woordvoerder.

Rond 13.00 uur gingen op de grote parkeerplaats achter het strand vijf auto’s in vlammen op. De zegsman van de brandweer is niet verbaasd: “Er hoeft er maar één te gaan. In Hoek van Holland is dat natuurlijk een drukke parkeerplaats. Ik weet niet of je een auto wel eens hebt zien branden, maar als die naast elkaar geparkeerd staan, dan gaan ze echt allemaal, als je er niks aan doet.”

Dat is ook gelijk een punt van kritiek. Op sociale media wordt gesteld dat het erg lang heeft geduurd voor de brandweer aanwezig was. De woordvoerder van de Veiligheidsregio kan dat niet bevestigen.

Vanuit de brandweer wordt er geen onderzoek gedaan naar de oorzaak. Ook de politie doet alleen onderzoek wanneer er opzet in het spel zou kunnen zijn. “Als wij ter plaatse komen en mensen zeggen dat ze iemand hebben zien wegrennen of het is duidelijk dat er een ruitje is ingetikt, dan is het wat anders”, laat de woordvoerder weten. “ Maar het is een warme dag en een motor kan nou eenmaal oververhit raken. Dat gebeurt helaas wel eens. Dus nee, ik geloof niet dat er nog een onderzoek gaat komen. Het kan hooguit zijn dat een verzekeraar dat gaat doen.“

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *