Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN NIEUW PLATFORM VOOR HUURDERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er komt in Schiedam geen nieuw platform waar huurders terecht kunnen voor hulp bij problemen met de huisbaas. Dat maakt wethouder Marcel Bregman (D66) duidelijk aan de fractie van het AOV. Tot nu toe was het SOBO dat platform in Schiedam, maar per 1 april stopt hun subsidie. De gemeente Schiedam gaat individuele huurders met problemen doorverwijzen via de eigen website naar de juiste instanties, dat is althans de belofte, want tot nu toe ontbreekt deze informatie. De wethouder: “En als dat er niet is hebben we als back-up dat de bewonersordersteuner ook die vragen actief oppakt.”

Bregman: “We hebben de brief naar het SOBO gestuurd met de definitieve subsidieopzegging. We zijn nu bezig met het inventariseren wat de wensen bijvoorbeeld zijn bij de bewonersverenigingen. Om te kijken of zij die invulling aan de individuele huurdersvraag kunnen invullen.” Voor raadslid Karin de Vries (AOV) is dat onvoldoende. “Er zou iets komen voor individuele huurders waar ze onafhankelijk steun zouden kunnen krijgen in verband met problemen met de verhuurder“, meent De Vries.

De collectieve huurdersbelangen moeten worden behartigd door de nieuwe huurdersvereniging van Woonplus, maar de wethouder erkent dat het daar ‘ nog niet helemaal zorgvuldig wordt ingevuld’. Bregman: “Dat is het signaal dat we hebben. Dat gaan we ook delen met Woonplus. Dat is onderdeel van een groter gesprek over alle sociale verplichtingen die Woonplus heeft. Dus daar komt nog een vervolg op, maar u doelt op een centraal platform? Dat is niet wat er komt.”

Het SOBO is nog tot 1 april actief. Binnen een paar weken zal op de site van de gemeente Schiedam duidelijk komen te staan hoe u met vragen contact kunt opnemen met de juiste organisatie.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *