Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN NIEUW HORECABELEID SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er komt volgend jaar geen nieuw horecabeleid in Schiedam. Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. In Schiedam komt alleen een actualisatie van het horecabeleid op onderdelen. De zinsnede dat er in 2021 nieuw horecabeleid van kracht wordt, is verkeerd in de begroting terecht gekomen.

Uit de in 2017 gehouden evaluatie, bleek dat er geen reden is voor een nieuw horecabeleid, wel een actualisatie van het horecabeleid op onderdelen. Deze actualisatie is uitgevoerd en wordt dit jaar afgerond.

De lange termijn effecten en uitwerkingen voor de horeca van de crisis (veroorzaakt door de lockdown) zijn nog niet duidelijk, meent het stadsbestuur. Wel kan worden gesteld, dat de crisis de voorgestelde (voortzetting van) inzet op goed functionerende, levendige en toekomstbestendige verblijfsgebieden, des te urgenter maakt.

Het kabinet Rutte III heeft Nederlander in een lockdown gestort waarbij alle horeca is gesloten. Alleen afhalen wordt nog toegestaan. De in principe economisch gezonde horecabedrijven moeten in die situatie zien te overledenen met steunmaatregelen vanuit de belastingpot.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *