Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN MILIEUEISEN VOOR NIEUW POLENPENSION VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is geen milieueffectrapport (MER) nodig voor de vestiging van een Polenpension in de lege kantoortoren aan de Deltaweg 8 in Vlaardingen. De DCMR heeft de aanmeldingsnotitie beoordeeld en geconcludeerd dat de gemeente de plannen kan goedkeuren zonder MER. De verbouwing heeft geen belangrijke nadelige gevolgen voor de diverse milieuaspecten zoals geluid, lucht en stikstof. De vestiging van het pension is een initiatief van uitzendbureau Stipt.

Het gaat om het oude kantoorpand van het voormalige bedrijf Hydro Agri. Het terrein is de afgelopen jaren door de eigenaar opgesplitst en verkocht aan derden. Diverse bedrijven maken nu gebruik van de locatie. Alleen het kantoorgebouw heeft deze functie niet meer, omdat de betreffende bedrijven hun kantoorfunctie, indien nodig, op hun eigen terrein hebben gerealiseerd. Het pand bestaat uit 9 verdiepingen en het plan is om een aantal verdiepingen (4/5 deel van het pand) te gaan gebruiken als logiesfunctie. Daarnaast blijft 1/5 deel kantoor voor Stipt.

Het pension is straks goed voor 80 wooneenheden, voor 2 tot 3 personen, met huisvesting voor in totaal 170 arbeidsmigranten.

In 2009 is een convenant gesloten tussen de gemeente, woningcorporaties en de uitzendbureaus Tradiro, Stipt, Homeflex en United Homes. De gemeente verplicht zich met het convenant om voor het huisvesten van arbeidsmigranten op de lange termijn voor driehonderd wooneenheden te zorgen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GEEN MILIEUEISEN VOOR NIEUW POLENPENSION VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *