Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN MASSALE AANPLANT KEIZERINBOMEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er zullen in Vlaardingen niet op grote schaal zogeheten Keizerinbomen (de Paulownia Tomentosa) worden aangeplant, zoals de fractie Boers (fB) graag zou zien. Het stadsbestuur laat weten dat de Paulownia Tomentosa een exoot is. Verder is deze boom niet geschikt voor in straten, omdat de boom slecht tegen verharding kan. In Vlaardingen kan de boom wel in stadsparken geplaatst worden. Het gemeentebestuur is bereid om te onderzoeken of er nog enkele geschikte groeiplaatsen zijn.

Volgens de fB is de boom niet alleen mooi om te zien, maar produceert ook tot vier keer zo veel zuurstof, absorbeert tot tien keer meer CO2, en groeit als snelst groeiende boom ter wereld in slechts drie jaar uit tot volwassenheid. De boom staat dan ook in het Guinness Book of Records. Ook filtert de Keizerinboom de grond waarin zij staat en neemt hij veel fijnstof op.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GEEN MASSALE AANPLANT KEIZERINBOMEN VLAARDINGEN

  1. Aangezien de meeste “parken” de laatste jaren zo transparant zijn geworden dat ze die naam absoluut niet meer verdienen lijkt mij dat er plek zat te vinden is, Hof/Oranjepark, Marnixplantsoen, Park Nieuwlant, en verder een forse compensatie voor alles wat gekapt is in de Broekpolder voor het nieuwe Scoutingcentrum en de groenstrook langs de Rijksweg bij de Westwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *